Türkiye Varlık Fonu'nun portföyünde yer alan şirketlerin sayısı artıyor. Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT ve Borsa İstanbul'un yarı sıra Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme Ananonim Şirketi, ETİ Maden ve Çaykur da Varlık Fonu'na devredildi.

Varlık Fonu'na milyonlarca lira değerinde turistik bölgelerde bulunan Hazine arazisi de aktarıldı. Buna göre Antalya'nın Aksu Kemerağzı, Kemer,Çamyuva, Kiriş Beldibi, Manavgat Çolaklı, Ilıca Sorgun, Bahçelievler Kemerağzı mahallelerindeki onlarca dönüm alan Hazine'den alınarak Varlık Fonu'na devredildi.

[old_news_related_template title="Kamu şirketlerinin hazineye ait hisseleri Varlık Fonu'na devredildi" desc="Son yayınlanan 9756 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye göre, birçok kamu kuruluşunun hazineye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonuna devredildi. Varlık fonu bağımsız bir kurum olan Sayıştay denetimine tabi değil. Fonu Meclis içerisinden oluşturulacak bir komisyon ve bağımsız denetim şirketleri denetleyecek. Şirketler üzerindeki bağımsız kamu denetimi kaldırılmış olacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/basliksiz-1-67.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-haberleri-kamu-sirketleri-varlik-fonuna-devredildi-1661794/"]

Aydın'da ise Didim, Gevrek, Kuşadası, Hacıfeyzullah, Türkmen mahallesindeki Hazine taşınmazları Varlık Fonu'a geçti.

İstanbul Bakırköy'deki 22 dönümlük bir arazi Varlık Fonu'na geçerken İzmir'in Menderes, Gümüldür, Özdere, Selçuk mahallelerindeki pek çok arazi Varlık Fonu'na geçti.

Bodrum'da 8 dönümlük alan ile Isparta ve Kayseri'de 39 dönüm alan Varlık Fonu'a geçti.

İŞTE VARLIK FONU'NA GEÇEN HAZİNE ARAZİLERİ
1
2
3


[old_news_related_template title="'Türkiye'nin Varlık Fonu kuracak parası yok'" desc="Uzmanlar gündemin bir numarasına oturan Varlık Fonu'nun detaylarını sozcu.com.tr'ye değerlendirdi. Otoritelere göre Varlık fonu kuran diğer ülkeler bütçe fazlası veren ülkeler. Ancak Türkiye böyle bir ülke değil. Fonda kamu denetimi eksikliğine dikkat çeken uzmanlar büyük projelere finansman bulmak ve vergi dışı bir gelir havuzu yaratmak için fonun kurulduğunu belirtiyor. Varlık fonuyla birlikte şirketlerin satış süreci Özelleştirme Kanunu'na tabi olmayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/3ph123hp12hp.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/turkiyenin-varlik-fonu-kuracak-parasi-yok-1662497/"]