İşadamı Ünal Aysal'ın şirketi Unit International, Rus devlet şirketi Zarubezhnet ve İranlı Ghadir Yatırım Holding ile İran'da petrol ve doğalgaz çıkarmak için anlaşma imzaladı.

Anlaşmaya ilişkin yapılan açıklamada, "Doğalgaz sahasından çıkarılacak gaz Türkiye'nin yıllık 50 milyar metreküplük gaz ithalatının 1.5 katına eşdeğer miktarda olacak" denildi.

Galatasaray, Ünal Aysal'ın başkanlığı döneminde Sneijder ve Drogba gibi yıldız futbolcuları kadrosuna katmıştı Galatasaray, Ünal Aysal'ın başkanlığı döneminde Sneijder ve Drogba gibi yıldız futbolcuları kadrosuna katmıştı


Açıklamada, her üç şirketin eşit ortak olduğu uluslararası konsorsiyum tarafından imza altına alan anlaşmanın, aynı zamanda bir İranlı şirketin yabancı partnerlerle imzaladığı ilk üç taraflı yatırım anlaşması olduğu belirtildi.

Buna göre, yaklaşık 7 milyar dolarlık yatırımlar zincirinin üçü toplam rezervi 10 milyar varil, toplam günlük üretim 100,000 varil olan önemli petrol yataklarında, biri de 75 milyar metreküplük üretim kapasitesine sahip bir doğalgaz yatağında olmak üzere toplam dört sahada yapılacak.

Konsorsiyum İran'ın başka bölgelerinde de petrol ve doğalgaz çıkarabilecek.