Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi olan Wikipedia'ya Türkiye'den erişim kararı gelmesi tartışma yaratırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de, daha önce davet ettiği Wikipedia kurucusunu, İstanbul'da yapılacak olan ‘Dünya Akıllı Şehirler Fuarı' etkinliği davetli listesinden çıkardı. Etkinlikte AKP Milletvekili ve aynı zamanda ulaştırma profesörü olan Mustafa Ilıcalı ile AKP’li Belediye başkanları panelist olarak kentleşme alanında konuşma yapacak.

[old_news_related_template title="İBB Wikipedia'nın kurucusuna 'gelme' dedi" desc="İBB tarafından İstanbul'daki 'World Cities Expo' etkinliğine davet edilen Wikipedia'nın Kurucusu Jimmy Wales davetli listesinden çıkarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/12hp21hp2h1p.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/ibb-wikipedianin-kurucusuna-gelme-dedi-1826680/"]

İBB'den yapılan açıklamada, “Wikipedia kurucusu Jimmy Wales, ‘World Cities Expo Etkinliği’ davetli listesinden çıkartılmış olup karar kendisine iletilmiştir. Kamuoyuna duyurulur” denildi. 15-18 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan “World Cities Expo İstanbul” programının duyurusunda Wales için “Teknolojiyi uçuran akıllar” tanımlaması yapılmıştı.

12phh12php21

ANA KONUŞMACI LİSTESİNDEN ÇIKTI

Türkiye'den Wikipedia'ya erişim 29 Nisan'da engellenmişti. World Cities Expo İstanbul'a konuşmacı olarak davet edilen Jimmy Wales, Wikipedia'ya erişim yasağı uygulanmasına rağmen Türkiye'yi ziyaret edeceğini söylemişti. Etkinliğin diğer ana konuşmacıları ise Steve Jobs ile birlikte Apple‘ı kuran isimlerden olan Steve Wozniak ve dünyaca ünlü teknoloji fütüristi ve mucit Pablos Holman.
unnamed-1

WCE İstanbul’un internet sitesinde etkinliğe katılacak olan 58 kişilik konuşmacılar listesinde Wikipedia kurucusu Jimmy Wales’in ismi yer almazken, AKP Erzurum Milletvekili ve ulaştırma profesörü Mustafa Ilıcalı, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, AKP’li Esenler ve Bayrampaşa belediyeleri de katılımcı listesinde yer aldı.