DHA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin Süleymanpaşa ilçe kongresine katılmak üzere Tekirdağ'a geldi. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret eden Bakan Zeybekci, yerli otomobille ilgili değerlendirmelerde bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

resimid_4287854

Yerli otomobil üretimi konusunda Tekirdağ'ın aday kentler arasında yer aldığının sorulması üzerine konuşan Zeybekci, şöyle dedi:

"Tekirdağ, sanayide, lojistikte ve taşımacılıkta, gerekse tarımda büyük potansiyeli olan bir şehir. Türk ekonomisi ve sanayisi için dış ticareti için son derece önemli bir şehrimiz. Onun için inşallah buradayız ve değerlendirmelerde bulunacağız.

[old_news_related_template title="Yerli otomobil nerede üretilecek? Bir talip daha!" desc="Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin üretim yeri için Ege Bölgesindeki iller başta olmak üzere her bölgeden çağrılar gelmesi üzerine bir çağrı da Aliağa’dan geldi. Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, son günlerde gündemde sıkça yer alan yerli otomobilin üretim yeri için sanayi kenti Aliağa’nın en doğru tercih olacağını açıkladı. Saka, “Siz yeni bir otomobil markası oluşturacaksınız, üretim yapacaksınız. 50-100 dönüm yerden ne olur? Binlerce dönüm arazi lazım bunun için. Uzmanlar tarafından fizibilitesinin yapılması lazım. Aliağa bu iş için en ehven, en doğru yerdir” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/3-9.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/yerli-otomobil-nerede-uretilecek-bir-talip-daha-2082214/"]

Yerli otomobil belli bazı hassasiyet isteyen sektörler, özellikli bazı sanayi kuruluşları ve meslek grupları, yılların verdiği bazı birikimler, tecrübeler ve kümelenmelerden yararlanır. Şöyle söyleyeyim, belirli bazı şehirler vardır ki belli meslek veya sektörlerde çok uzun yılların verdiği kümelenmeleri vardır.

[old_news_related_template title="İnan Kıraç'tan yerli otomobil açıklaması" desc="Türk Sanayisinin duayenlerinden İnan Kıraç, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) genç girişimcilerin konuğu oldu. Burada otomotiv sektöründeki son gelişmeler hakkında bilgiler paylaşan Kıraç, Türkiye’nin ilk yerli otomobilin elektrikli olacağını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/resimid_4253048.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/inan-kiractan-yerli-otomobil-aciklamasi-2104266/"]

Orada hem yan sanayi ile ilgili hem yetişmiş eleman ve teknik kadro olarak özellikleri vardır, avantajları vardır. Özel sektörün tamamen maddi menfaatleri itibariyle değerlendireceği bir alanda siyasi olarak yönlendirme yapmak yanlış olur. Menfaatlerine en uygun yeri kesinlikle kendileri seçecekler. Tekirdağ da bunların içinde alternatif olabilir mi? Olabilir"

resimid_4287859

Bakan Zeybekci'ye ziyareti sırasında AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün, Ayşe Doğan, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da eşlik etti.