Habertürk Gazetesi'nden Esra Nehir'in haberine göre, Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kösereisoğlu, “Sadece özel güvenlik sektöründe, en az 300 şirketin kapanma ihtimali var. Kamuya temizlik hizmeti veren diğer hizmet alanlarındaki şirketler de olumsuz etkilenecek” dedi.

TAŞERON TAMAMEN SON BULMAYACAK

Kamuda taşeronun tamamen sona ermeyeceğini öne süren Kösereisoğlu, “Özel güvenlik şirketlerinde istihdam edilen personelin bir dizi yeterlilik şartı var. Belirli periyotlar ile yeterlilik sınavlarına tabi oluyorlar. Kamuya geçtiklerinde yeterlilik şartlarını yitirdiklerinde ne olacak? Herhalde sokağa atmayacaklar. Kamu, memur istihdam ettiği gibi, oluşan açığı kapatmak için güvenlik görevlisi istihdam etmek zorunda kalacak.” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Taşeron işçiler 4/D statüsüne geçirilecek! 4/D nedir? İşte taşeronda son durum!" desc="Hükümet 450 bin taşeron işçiyi kadroya alacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce bu rakamın 900 bin olacağını söylemişti. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecini anlatmıştı ancak birçok konuda işçilerin kafalarında soru işaretleri bulunuyor. Taşeron işçiler memur mu olacak yoksa yeni bir statüye mi sahip olacaklar, herhangi bir sınav yapılacak mı, emekli taşeron işçiler de kadroya alınacak mı, uygulama hangi taşeron işçileri kapsıyor? Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili ayrıntılı bilgiye haberimizden ulaşabilir ya da hükümet tarafından organize edilen Alo 170 hattını arayarak sorularınızı sorabilirsiniz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/taseron-isci-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/taseron-isciler-hangi-statuye-gececek-4d-nedir-iste-taseronda-son-durum-2122623/"]