Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Şehitlerini anmak üzere Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği'ne geldi. Erdoğan'ı şehitlik girişinde Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci karşıladı.

Foto: DHA - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehitliğe geldiği sırasında vatandaşlar kendisine sevgi gösterisinde bulundu Foto: DHA - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehitliğe gelişi sırasında vatandaşlar kendisine sevgi gösterisinde bulundu

KURANI-I KERİM OKUDU


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler 15 Temmuz Şehitliği'nde kabirleri ziyaret etti. Erdoğan 15 sivil şehidin bulunduğu şehitlikte Kuran-ı Kerim okudu, dua etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım buradan yürüyerek Edirnekapı Polis Şehitliği'ne geçti. Yaklaşık 2 saat süren anma ve kabir ziyaretlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberindekiler Prof. Dr. İlhan Varank'ın kabrinin bulunduğu Şehzadebaşı Camii'ne geçti. Erdoğan şehitlik çıkışında, kendisini görmek için bekleyen vatandaşları aracının camını açıp selamladı.
erdogan-sehitlik

Foto: DHA - Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, şehit İlhan Varan'ın mezarı başında dua okudu Foto: DHA - Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, şehit İlhan Varank'ın mezarı başında dua okudu

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ


Öte yandan Erdoğan'ın şehitlikte olduğu sırada polis de üst düzey güvenlik önlemi aldı. Edirnekapı Kavşağı araç trafiğine kapatıldı. Tarihi surlara ve çevredeki cami minarelerine keskin nişancılar yerleştirildi.

erdogan-dua-1erdogan-olcok-1 erdogan-olcok-2 erdogan-olcok-3 erdogan-olcok-4

Foto: DHA - Çok sayıda vatandaş 15 Temmuz Şehitliği'ne yürüyerek geldi Foto: DHA - Çok sayıda vatandaş 15 Temmuz Şehitliği'ne yürüyerek geldi




BURSA'DA ŞEHİTLİK ZİYARETİ


Bursa’da ise Ulucamii'ye sabah namazına gelen cemaate sabah namazının ardından cami avlusunda çorba ikram edildi. AKP İl Başkanı Cemaletin Torun, hain FETÖ mensuplarının ülkeyi işgal etmeye çalıştıklarını aktarırken, şunları söyledi:

"Türkiye çok önemli bir süreci aziz milletin ferasetli ve dik duruşuyla, canını ortaya koymasıyla atlattı. O günkü olaylarda 250 şehidimiz ve 2 bin 194 gazimiz oldu. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimizi de hayırlı uzun ömürler diliyorum. Bu olayları unutmamak ve unutturmamak adına bu tür etkinlikleri her yıl düzenleyeceğiz. Etkinlikleri Ulucamii'de kıldığımız sabah namazıyla başlattık. Her gün etkinliklerimiz devam edecek. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece 15 Temmuz Demokrasi Meydanında sabaha kadar demokrasi nöbeti tutacağız. Orada çok farklı etkinliklerimiz olacak. Bu tür etkinliklerimizi her yıl gerçekleştireceğiz."

temmuz-2

Ulucamii’de dağıtılan çorbanın ardından AKP il başkanı Cemaletin Torun, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, AKP Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Hakan Çavuşoğlu, Osman Mesten ve Muhammet Müfit Aydın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Pınarbaşı Şehitliğine yürüdü. Şehitlikte 15 Temmuz şehitleri için Kuran’ı Kerim okunduktan sonra edilen duaların ardından vatandaşlar dağıldı.