Muharrem Ayı'nın başlaması ile heyecanla beklenen Aşure günü için en güzel mesajlar, sözler, tebrik mesajlarını sizler için derledik. Aşure günü ve Muharrem ayı için Peygamber Efendimiz'in hadisleri ve Aşure günü orucu için de detaylı bilgiler sayfamızda. Aşure Günü yapılacak ibadetler ve okunacak dualar neler? İşte en güzel 2017 Aşure Günü mesajları...

Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu gününe gelen Aşure Günü bugün 30 Eylül Cumartesi günü kutlanıyor. Bu mübarek Aşure Günü için yazılmış en güzel mesajları haberimizde topladık ki bu Aşure Günü mesajları ile bu özel günü sevdiklerinizle paylaşabilesiniz. Yakınlarınıza SMS kısa mesaj göndererek veya Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya hesaplarınızdan Aşure Günü mesajları paylaşabilirsiniz. Haberimizde ayrıca Aşure Günü orucuna dair bilgiler, Muharrem ayı ve Aşure Günü için Peygamber Efendimiz’in hadisleri yer almaktadır. İşte en güzel Aşure Günü mesajları…

2017 AŞURE GÜNÜ

Muharremin Başlangıcı Perşembe günü olacak ve Muharremin 10. günü Aşure Günü (30 Eylül 2017 Cumartesi) günü Aşure günü olarak kutlanacak. Yine belirtmek gerekirse 21 Eylül Perşembe günü 2017 Hicri yılbaşı’dır. Peygamberimizin Mekke-i mükerremeden Medîne-i münevvereye hicretinin başlangıç kabûl edildiği târihe, seneye “Hicrî Yıl” denir. Burada, ayın hareketi esâs tutulduğu için buna, “Hicrî-Kamerî Sene” veya “Sene-i Kameriyye” de denir.

Aşure Arapça 10 anlamına gelen ‘aşara' kelimesinden türemiştir. Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü olarak kabul edilmektedir. İslami inanca göre Nuh tufanının 10′uncu günü Nuh peygamber, elinde kalan son malzemelerle bu yemeği yapmıştır. Bizim 365 günlük takvimimize göre de her sene günü değişir, bu yıl 21 Eylül 2017 muharrem ayının birinci günü ve dolayısıyla Hicri olarak yeni yılın ilk günüydü. Muharrem ayının 10′uncu günü olan 30 Eylül ise Aşure günüdür. Bu güne özel mesajları sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz.

AŞURE GÜNÜ MESAJLARI 2017

”Aşure Gününüz kutlu olsun.”

”Aşure paylaşmaktır. Aşure gününüz kutlu olsun.”

”Allah Azze ve celle, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Dualarınız ibadet ve orucunuz kabul olsun.”

”Muharrem ayı ve aşure günü size ve tüm sevdiklerinize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan diliyorum.”

[old_news_related_template title="Aşure tarifi, pratik aşure nasıl yapılır? Dikkat aşurenizi o kaplara koymayın!" desc="Aşure gününe sadece bir gün kaldı, en güzel ve kolay aşurenin nasıl yapılacağını merak eden vatandaşlar aşure tarifleri konusunda Google üzerinde aramalar yapıyor. Aşure yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunuyor. Peki aşure nasıl bir kapta servis edilmeli? Aşure yapılırken lezzetin artması için neler yapmalı? İşte en güzel, pratik aşure tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/10/asure-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/en-guzel-kolay-pratik-asure-tarifi-dikkat-asurenizi-o-kaplara-koymayin/"]

”Aşurede içe atılan fındık fıstık değil, sevgilerimizdir. En tatlı günler sizin olsun.”

”Aşure gününüz mübarek olsun dualarınız ibadet ve orucunuz kabul olsun. Aşure Gününüz Mübarek Olsun…”

”Cenab-ı Allah bizleri birlikten beraberlikten iyilikten güzellikten ayırmasın. Aşure Gününüz Kutlu Olsun…

”Aşure gününün tüm İslam alemine hayırlar getirmesini tüm kalbimle dilerim.”

”Aşure gününün bütün hayır ve bereketlerine nail olabilmemiz duasıyla Aşure Günümüz mübarek olsun.”

”Rabbim bu mübarek günde affedilmemiş günahımızı bırakmasın. Aşure Gününüz Hayırlı Olsun…”

”Rabbim bu aşure günüzün hayırlara vesile olmasını ve tuttuğunuz ibadetlerinin hem kabul hem de makbul olmasını dileriz.”

”Muharremin onuncu gününe Aşure Günü denir. Bugüne özel bir saygı gösterilmelidir. Zira Arşın hamili bulunan melekler o günün değerini bilirler.”

”Aşure gününde sevgilerimizi de paylaşalım güzel günler milletimizin olsun.”

”Aşûre Orucu'nun önceki yılın günahlarına kefaret olacağını Allah'ın rahmetinden umarım. Dualarınız ibadet ve orucunuz kabul olsun Aşure Gününüz Mübarek Olsun…”

asure-gunu-mesajlari

”Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek dinimizin seçtiği her yıl Muharrem ayının 10. günü kutlanan aşure gününüz kutlu olsun.”

”Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. Saadetler hepimizin olsun. Ne kurulan bağlar bozulsun, nede dostlar unutulsun. Aşure gününüz mübarek olsun.”

”Rabbim sen kalbi kırıkların sığınağı, yolda kalmışların yoldaşı, sen yalnızlığıma arkadaş olan ve tüm gönüllerin dert ortağısın. Beni benden uzağa at, senden uzağa atma. Aşure gününüz mübarek olsun.”

”Her aydan da üç gün oruç tutmak sünnet olduğu için, kişi bu aşure gününü de vesile ederek üç gün oruç tutarsa çok efdaldir. Aşure gününüz hayırlar getirsin…”

”Aşure gününde yaptığınız tüm ibadetler kabul olur inşallah Cenab-ı Allah bu mübarek günde affedilmemiş günahımızı bırakmasın. Aşure Gününüz ve Geceniz Mübarek Olsun.”

”Aşure gününü de taatla geçirmek suretiyle değerlendirmek lazımdır. Yalnız bu aşure gününü bir gün önce ve bir gün sonra oruç tutmakla üç güne tamamlamak daha efdaldir. Aşure Gününüz Mübarek Olsun.”

asure-gunu-2017

AŞURE GÜNÜ İLE İLGİLİ HADİS-İ ŞERİFLER


”Aşure günü oruç tutanın, bir yıllık günahları affolur.” (Hadis-i Şerif )

”Aşure günü gusleden mümin, günahlardan temizlenir.” (Hadis-i Şerif )

”Aşure günü, aile efradının nafakasını geniş tutanın, bütün yıl nafakası geniş olur.” (Hadis-i Şerif )

”Aşure günü, ilim öğrenilen veya Allah'ı zikredilen bir yerde, biraz oturan, cennete girer.” (Hadis-i Şerif )

”Aşure günü, zerre kadar sadaka veren kimse, Uhud dağı kadar sevaba kavuşur.” (Hadis-i Şerif )

”Aşure günü, on Müslüman'a selâm veren, bütün Müslümanlara selâm vermiş gibi sevaba kavuşur.” (Hadis-i Şerif )

“Aşure günü, aile efradının nafakasını geniş tutanın, bütün yıl nafakası geniş olur.”(Hadis-i Şerif )

”Ramazan ayından sonra en faziletli oruç (ayı) Şehrullah (Allah'ın Ayı) olan Muharrem ayıdır. Farz namazdan sonra en efdal olan namazda gece namazıdır.” (Hadis-i Şerif -Müslim)

”Aşure günü bir yetimin başını okşayana, Allah' u Teâlâ o yetimin başındaki kıllar kadar Cennet'te derece verir.” (Hâdis-i Şerif- Gunyet-üt-Tâlibîn)

”Aşure günü, ilim öğrenilen veya Allah'ı zikredilen bir yerde, biraz oturan, cennete girer.” (Hadis-i Şerif)

”Aşure Günü tutulan orucun Allah katında, o günden önce bir senenin günahlarına kefaret olacağını kuvvetle ümit ediyorum.” (Hadis-i Şerif-Tirmizi)

“Ramazan'dan sonra oruçların en faziletlisi, Muharrem ayında tutulan oruçtur. Farzlardan sonra en faziletli namaz da gece namazıdır.” (Hâdis-i Şerif-Et-Tergîb vet-Terhîb)

”Kim Arafe günü oruç tutarsa, iki senelik günahına keffâret olur ve kim de, Muharrem ayında bir gün oruç tutarsa, her bir günü için otuz gün sevabı yazılır.” (Hâdis-i Şerif-Taberânî)

”Aşure günü, on Müslümana selam veren, bütün Müslümanlara selam vermiş gibi sevaba kavuşur.” (Hadis-i Şerif )

”Muharrem Ayı'nda oruç tut. Çünkü o, Allah'ın ayıdır. Onda öyle bir gün vardır ki, Allah o günde bir kavmin tövbesini kabul etmiş ve o günde başka bir kavmi de affedebilir.” (Hadis-i Şerif-Tirmizi)

”Sıla-i rahmi terk eden, Aşure günü akrabasını ziyaret ederse, Yahya ve İsa'nın sevabı kadar ecre kavuşur.” (Hadis-i Şerif )

”Aşûre günü oruç tutunuz ve o hususta yahudilere muhalefet ediniz. Aşûreden birgün önce veya birgün sonra da oruç tutunuz, buyurmuştur.” (Hadis-i Şerif-Müsned)

”Bir kimse Aşure günü oruç tutsa, Allah'u Teâlâ ona bir şehîd sevabı verir. Aşure günü oruçlu olan için, yedi gök ehlinin sevabını yazar. Aşure günü, bir mümine iftar verene, ümmet-i Muhammed'in hepsine iftar ettirmiş gibi sevâb yazılır.” (Hadis-i Şerif)

”Nafile oruç tutacaksan, Muharrem ayında tut! Çünkü o, Allahü teâlânın ayıdır. O ayda bir gün vardır ki, O günde Allahü teâlâ geçmiş kavimlerden birinin tevbesini kabul etti. Yine o gün, tevbe edenlerin günahlarını da affeder.” (Hadis-i Şerif-Tirmizi)

”Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder.” (Hadis-i Şerif-Et-Tergîb ve'l-Terhib)

”Muharrem ayı, İslâm dinînde kıymetli olduğu bildirilen dört aydan biridir. Aşure gecesi bu ayın en kıymetli gecesidir. Nuh Âleyhisselâm tufanda gemisinde aşure tatlısı pişirdiği için Müslümanların, Muharrem'in onuncu günü aşure pişirmesi ibadet olmaz. Bugün aşure pişirmeyi ibadet sanmak günahtır.” (Hadis-i Şerif-Muhammed Sıddîk bin Saîd)

”Kimki Aşure günü Allah'ı zikreden bir topluluğa gider,onlarla beraber bir saat bulunursa,Onu cennete koymak Allah üzerine vacip olur.” (Hadis-i Şerif)

”Kim akrabaları ile ilişkisini kesmiş iken Aşure günü onları ziyaret ederse Allah'ü Teala ona Zekeriyye (A.S.) ve İsa (A.S)'ın nasibini verir.Ve orta parmakla şehadet parmağının yakınlığı gibi cennette o iki Peygambere Aleyhimüsselam komşu eder.” (Hadis-i Şerif-Şir'atül-İslam Şerhi)

”Aşurenin faziletine kavuşmaya çalışınız,çünkü o, Allah'ü Tealanın günler arasında Aşure mübarek bir gündür.O günde oruç tutana Allah nezdinde bulunan Meleklerin,Şehitlerin ve salihlerin ibadetleri kadar sevap verilir.” (Hadis-i Şerif-Şiratül-İslam Şerhi)

asure-gunu-mesaji

AŞURE GÜNÜ NELER YAPILIR?
1- Aşure günü oruç tutmak sünnettir. Yalnız Aşure günü oruç tutmak mekruhtur. Bir gün öncesi veya bir gün sonrası ile tutmalı!

2- Sıla-i rahim yapmalı. Yani akrabayı ziyaret edip, hediye ile veya çeşidi yardım ile gönüllerini almalı. Hadis-i şerifte, (Sıla-i rahmi terk eden, Aşure günü akrabasını ziyaret ederse, Yahya ve İsa'nın sevabı kadar ecre kavuşur) buyuruldu. (Şir'a)

3- İlim öğrenmeli! Hadis-i şerifte, (Aşure günü, ilim öğrenilen veya Allahü teâlâyı zikredilen bir yerde, biraz oturan, Cennete girer) buyuruldu. Bu gece ilim olarak, ehl-i sünnete uygun bir kitap, [mesela İslam Ahlakı veya Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye] okumalıdır. Ayrıca Kur'an-ı kerim okumalı, kazası olan kaza namazı kılmalı. (Şir'a)

4- Sadaka vermek sünnettir, ibadettir. Hadis-i şerifte, (Aşure günü, zerre kadar sadaka veren, Uhud dağı kadar sevaba kavuşur) buyuruldu. (Şir'a)

Bugün aşure ibadet diye aşure pişirmek günahtır. Aşurenin bugüne mahsus ibadet olmadığını bilerek, bugün aşure veya başka tatlı yapmak günah olmaz, sevap olur. Bu inceliği iyi anlamalı. Tedavi niyetiyle sürme çeken bugün de sürmelenebilir. Hadis-i şerifte, Aşure günü ismidle sür-melenen, göz ağrısı görmez buyuruldu. (Hakim)

5- Çok selam vermeli. Hadis-i şerifte, Aşure günü, on Müslümana selam veren, bütün Müslümanlara selam vermiş gibi sevaba kavuşur buyuruldu. (Şir'a)

6- Çoluk çocuğunu sevindirmek! Hadis-i şerifte, (Aşure günü, aile efradının nafakasını geniş tutanın, bütün yıl nafakası geniş olur) buyuruldu. (Beyheki)

7- Gusletmeli. Hadis-i şerifte, (Aşure günü gusleden mümin, günahlardan temizlenir) buyuruldu. (Şir'a)
[Bu sevaplar, itikadı düzgün olan, namaz kılan ve haramlardan kaçan mümin içindir.

8 – O gün, eve ufak-tefek erzak alınmalı, alınırsa bir sene boyunca evde bereket olur.

9- Dua Okunmalı, 10 defa şu dua okunur:

AŞURE GÜNÜ DUASI


”Sübhanallahi mil’el mizan. Ve müntehel-ılmi ve meblegar-rıza ve zinetelarş”

10- Namaz Kılınmalı Aşure gününe mahsus olmak üzere kuşluk vaktinde 2 rek’at namaz kılınır.

Sadaka vermek sünnettir, ibadettir. Hadis-i şerifte, (Aşure günü, zerre kadar sadaka veren, Uhud dağı kadar sevaba kavuşur) buyuruldu. (Şir’a)