TUS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı bulundu. ÖSYM'nin takvimine göre bugün açıklanacağı bilinen 2017 TUS sonbahar sonuçlarının tarihi değişti. TUS sınavına giren öğrenciler TUS sonuçları ne zaman açıklanacak cevabını ve TUS tercihleri nasıl yapılır sorularının içeriğimizde bulabilir.

TUS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin belirlediği sınav takvimine göre bugün açıklanması beklenen 2017 TUS sonbahar dönemi sonuçları ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. ÖSYM yaptığı açıklamada sonuçların açıklama tarihinin ertelendiğini bildirdi.

ÖSYM'den yapılan duyuruda;

"27 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (2017-TUS Sonbahar Dönemi) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup Temel Tıp Bilimleri Testindeki 91. ve Klinik Tıp Bilimleri Testindeki 51. sorunun iptal edilmesine, 2017-TUS Sonbahar Dönemi ile ilgili alınan iptal kararlarının sınav sorularının  aynı olması nedeniyle 2017 Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavına da (2017-STS Tıp Doktorluğu Sonbahar Dönemi) uygulanmasına, soru iptali için açılan davalarda mahkemece uygulamaya yönelik bir karar verildikten sonra sınav sonuçlarının açıklanmasına karar verilmiştir." denildi.

tus-sonuclari

TUS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sadece ÖSYM’nin internet sitesi https://sonuc.osym.gov.tr’den T.C. Kimlik/Y.U Numaraları ve şifreleri ile sonuçlarını ve yerleştirmelerini öğrenebilecek. Sınav ve yerleştirme sonuçları ile ilgili sonuç belgesi ise basılmayacak.

ÖSYM’nin sitesindeki duyurular adaylara tebliğ olarak değerlendirilmekte olup sınavla ilgili herhangi bir dava söz konusu olursa, mahkeme tarafından verilecek karara göre sonuçlar açıklanabilecek.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM, bunların yanı sıra öğrencilere, sınav sonuç belgelerinin doğrulamasını yapabilmeleri için; “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” hizmetini sundu. Bu sayede öğrenciler sınav sonuç belgelerinde bulunan “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” ile bu işlemi gerçekleştirebilecek. Öğrenciler ilgili işleme https://sonuc.osym.gov.tr’deki Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi ile ulaşabilecek.