Bora ERDİN/Çağatay GÜRÜCÜ- SÖZCÜ

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on beşinci gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.  Kemal Kılıçdaroğlu geceyi Düzce’nin Gömüşova ilçesinde kurulan kamp alanında geçirdi. Tarihi yürüyüşün on beşinci gün etabı Kılıçdaroğlu'nun kısa basın açıklamasının ardından başladı.


YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR:


18:45 - Adalet Yürüyüşü'nün 15'inci gününde 17 kilometre yol kat edildi ve Hendek'e ulaşıldı. Birinci etap 3,5 kilometre, Beylice'den 4,5 kilometre yüründü. Sıcaklık nedeniyle yürüyüş yarım saat ertelendi. Üçüncü etap 4 kilometre ve son etap 5 kilometreyle tamamlandı.

17:10 - 16:00 itibariyle başlayan yürüyüş 17:10'da mola verdi. Üçüncü etapta toplam 4,3 kilometre yol kat edildi. Dördüncü ve son etapta Hendek'e gidilecek. Hendek'te kamp kurulacak. Adalet yürüyüşçülerinin bugünkü son hedefine 5 kilometre kaldı. Yürüyüş 17:45'de yeniden başlayacak.

15:30 - Kortejin öğle yemeği yediği ve mola verdiği Hendek'e bağlı Beylice'de hava sıcaklığı 34 dereceye ulaştı. Hedeflenen son nokta ise Hendek şehir merkezi olarak belirlenmişti.
Mevcut konumdan hedefe 11 kilometrelik mesafe kaldı. Hava sıcaklığı nedeniyle üçüncü etap yürüyüş bir süre daha ertelendi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ - Korteje mola yerinde de ziyaretler sürdü.


13:00- Kortej öğle yemeğini yedi. Jandarma'nın aktardığına göre ise kortejde şu an yaklaşık 16 bin kişi var. Bu sayısını ilerleyen saatlerde, Doğu Karadeniz ve İzmir ekibinin katılımıyla 20 bine ulaşması bekleniyor.

12:00 Kortej D-100 Karayolu'nu takip ederek öğle saatlerinde Sakarya'nın Hendek İlçesi'ne ulaştı. Yürüyüşün 15'inci gününde Sakarya'ya ulaşılırken, Sakarya'dan da partililer yürüyüşe katıldı. Sakarya'da partililer Kılıçdaroğlu'nu 'Asla yalnız yürümeyeceksin' ve 'Sen özgürlük türküleri söyle, Sakarya izinde' yazılı pankartlar ve 'Adalet' yazılı dövizlerle karşıladı. Hendek Beylice Mahallesi'ne gelindiğinde mola verildi. Beylice Ortaokulu'nun yanındaki karavana geçen Kılıçdaroğlu dinlenmeye çekildi.

FOTO:DHA FOTO:DHA


11:00 - Yaklaşık yarım saat dinlenen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, ikinci etap için tekrar yürüyüşe başladı. Bu bölümde Kılıçdaroğlu, bando ve cübbeleriyle yürüyüşe katılan avukatların arkasında yürüdü. Yürüyüş sırasında 'görevli' yazılı kırmızı tişöret giyen 25 milletvekili kortejin düzenli bir şekilde yürümesi için görev yaptı.

FOTO:DHA - Kılıçdaroğlu'nun Gümüşova rampasında sırılsıklam terlediği gözlendi. FOTO:DHA - Kılıçdaroğlu Gümüşova rampasını Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile birlikte tırmandı. Kılıçdaroğlu'nun sırılsıklam terlediği gözlendi.


Kılıçdaroğlu'nun, Gümüşova Rampaları'nın son bölümünde zorlandığı ve terden gömleğinin ıslandığı görüldü. Kılıçdaroğlu, ikinci etapta 4.5 kilometre yürüdü. Bu etapta CHP liderine Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da eşlik etti.