Turgut ERAT, Ömer ULUHAN, Zekeriya ALBAYRAK/ SÖZCÜ

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on ikinci gününde de İstanbul'a doğru yürüyüşüne başladı.

19 km yürüyüşten sonra Bolu Dağı'nın eteklerinde eski Varan tesislerinde dinlenmeye geçildi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün on bir günü geride kaldı. Yürüyüşten notlar;


FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

Kılıçdaroğlu, Saat 14:00'da Bolu Dağı'nın zirvesine ulaştı


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı’nın eteğindeki Abant Kavşağı’nda verilen molanın ardından yürüyüşe devam etti. Bolu Dağı’na tırmanan Kılıçdaroğlu’na, Elmalık Köyü mevkisindeki üst geçitte toplanan bir grup tepki gösterdi. Polis ekipleri grubu üst geçitten indirerek uzaklaştırdı. Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasında araçlarından kendisini destekleyenleri selamladı. 900 rakımlı Bolu Dağı’nın zirvesine tırmanırken zorlandığı gözlenen Kılıçdaroğlu, sık sık sıvı aldı.

FOTO:SÖZCÜ - Yürüyüşün bugünkü bölümene AKP'nin kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de katıldı. FOTO:SÖZCÜ - Yürüyüşün bugünkü bölümene AKP'nin kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de katıldı.


Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı tabelasının önünden elinde ‘Adalet’ yazılı dövizle geçti. Yürüyüşe katılanlar ile kendilerine tepki gösteren bir araçtakiler arasında gerginlik yaşandı. Arbede sırasında aracın camı kırılırken, polis olaya müdahale ederek aracı uzaklaştırdı. 6.5 kilometrelik ikinci etap, Bolu Dağı’ndaki Köroğlu tesislerinde sona erdi.

FOTO:DHA - Kortej bugün en kalabalık gününde. FOTO:DHA - Kortej bugün en kalabalık gününde.


Kılıçdaroğlu toplamdabugün yaklaşık 190 kilometreyi geride bıraktı.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Dün 11 kilometre yürüyen Kılıçdaroğlu'nun bugün de 17-18 kilometre yürümesi bekleniyor.

FOTO:DHA FOTO:DHA


CHP Lideri'nin bugün akşam saatlerinde Bolu Dağı eteklerine varması planlanıyor.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

'MALTEPE CEZAEVİNDE ODA HAZIRLANMIŞ'


CHP lideri, yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yaptı. Maltepe Cezaevi'nde Enis Berberoğlu'na yönelik tutuklama kararı öncesinde hazırlık yapıldığına dair duyum aldıklarını belirten Kılıçdaroğlu "Bu bizi derinden yaraladı ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi" diye konuştu.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


CHP Lideri açıklamasında, "Düşünün bir kişi yargılanırken, henüz karar verilmemiş ama Maltepe Cezaevi'nde oda hazırlanıyor. Odanın eksiklikleri gideriliyor. Çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor. Ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor ve ona göre yer hazırlanıyor. Bu durum, yargı ile siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi. Bizim bu yürüyüşümüze haklılık kazandıran en temel olaylardan birisi. Kararı yürütme organı belirliyor, mahkeme sadece dillendiriyor bunu. Bu bizi derinden yaraladı ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. 12. gününde yolumuza devam ediyoruz" dedi.

FOTO:DHA FOTO:DHA

11. GÜNDE 11 KİLOMETRE YÜRÜDÜ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet ;Yürüyüşü'nün 11. gününe Bolu kent merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Karacaağaç Köyü’ndeki camide bayram namazını kılarak başladı. Cami cemaatiyle bayramlaşan Kılıçdaroğlu, kamp alanına giderek yürüyüşü katılanlarla bayramlaştı. Kampta basın mensuplarının karşısına çıkan CHP Lideri, rahatsızlık geçiren Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ramazan Bayramı'nın 1. günü olması nedeniyle yürüyüşe saat 15:00'te başlayan kortej, 11 kilometre yürüyerek Bolu'daki bulunan spor kompleksindeki kamp alanına geldi.

'Adalet Yürüyüşü'nde ilk gün neler oldu?‘Adalet Yürüyüşü’nde ilk gün neler oldu?


basliksiz-2 FOTO: SÖZCÜ



İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nden ikinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nden ikinci gün neler yaşandı?


basliksiz-5 FOTO: SÖZCÜ




basliksiz-6 FOTO: SÖZCÜ


İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde üçüncü gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nde üçüncü gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde dördüncü gün notları...Adalet Yürüyüşü’nde dördüncü gün notları…

basliksiz-7 FOTO: SÖZCÜ


İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?

basliksiz-4 FOTO: SÖZCÜ


İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nün altıncı gününden notlar...Adalet Yürüyüşü’nün altıncı gününde

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde yedinci günAdalet Yürüyüşü'nde yedinci gün