Bora ERDİN, Çağatay GÜRÜCÜ-sozcu.com.tr

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, yirminci gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.

Foto: Yavuz ALATAN Foto: Yavuz ALATAN


Kortej dün geceyi İzmit'in Yahyakaptan Mahallesi'nde bir AVM'nin yanında kurulan kamp alanında geçirdi.

Foto: Yavuz ALATAN Foto: Yavuz ALATAN


Kortej, Kılıçdaroğlu'nun kısa açıklamasının ardından yürüyüşüne başladı. Bugün 19 kilometrenin daha kat edilmesi bekleniyor.

dramatik Foto: DHA


YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

20:00 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün 20. gününün sonunda partisinin Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç’in nikah töreninde şahitlik yaptı.

nikah2

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki amacıyla Ankara Güvenpark’tan başlattığı yürüyüşün 20. gününde kamp için mola verilen Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki yarımca sanayi bölgesinde CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç ile nişanlısı Şeyda Arslan’ın nikah törenine katıldı.

nikah3

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın kıydığı nikahta genç çiftin nikah şahitliklerini Kılıçdaroğlu ve CHP Kocaeli milletvekilleri yaptı.

nikah1

KILIÇDAROĞLU: TORUNLARIMIZ GÜZEL GÜNLER GÖRSÜN DİYE...

Nikahın ardından Kılıçdaroğlu, “Bu tabloları görmek için yürüyoruz, çocuklarımız, evlatlarımız, torunlarımız güzel günler görsün diye. Her evde huzur, Türkiye’de huzur olsun. Birlikte yaşama irademizi ortaya koyalım diye bu mücadeleyi yapıyoruz. Bu nikaha katıldığım ve tanıklık yaptığım için son derece mutluyum. Kendilerini yürekten kutluyorum” dedi.

İSMİ YA "ADALET" YA DA "KEMAL" OLACAK

Nikahın kıyılmasının ardından Kemal ve Sevim Kılıçdaroğlu çifti geline bilezik hediye etti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman genç çiften çocukları olduğu taktirde kız olursa 'Adalet' ismini, erkek olursa adını 'Kemal' koyacakları şeklinde söz aldı. Daha sonra Murat Erinç nikaha katılanlara "Hak, hukuk, adalet" şeklinde slogan attırdı.

nik

 

Kılıçdaroğlu da genç çifte Türk bayrağı hediye ederken, nikah cüzdanını geline verdi. Ardından Kılıçdaroğlu çiftinin gelin ve damada takılarını takmasının ardından tören sona erdi.

nik2

18:40 - Öte yandan CHP Kocaeli Gençlik Kolları İl Başkanı Murat Erinç nişanlısı Şeyda Arslan ile Adalet Yürüyüşünde Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.

Foto: DHA Foto: DHA


Çift yürüyüşün sona erdiği kamp alanında saat 20.00’da Kılıçdaroğlu’nun nikah şahitliği yapacağı tören ile dünya evine girecek.

Foto: DHA Foto: DHA


18:30 - Kılıçdaroğlu, 19 kilometre yol yürüdükten sonra yürüyüşün 20. gününü Kocaeli’nin Körfez ilçesine bağlı Tüpaş Sapağı'ndaki Yarımca Sanayi bölgesindeki tamamladı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler geceyi Yarımca bölgesinde ki kamp alanında geçirecek.

Foto: DHA Foto: DHA


16:00 - İkinci mola adresi olan Derince Stadı'ndan yürüyüşü tekrar başladı.


Foto: DHA Foto: DHA


 

13:00 Kortej mola verdi.

Foto: İHA - Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da Adalet Yürüyüşü'ne katıldı Foto: İHA - Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da Adalet Yürüyüşü'ne katıldı


 

FOTO:DHA FOTO:DHA

TEPKİ GÖSTEREN DE VARDI SEVGİ GÖSTEREN DE


Yahya Kaptan Mahallesi'nden D-100 karayoluna girildiğinde trafik kilitlendi. Sürücüler kornalarıyla tepki gösterdi. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, yol kenarında bulunan bazı kişiler 'CHP- PKK omuz omuza' ve 'Recep Tayyip Erdoğan' diye bağırarak, Rabia işareti yaptı.

FOTO:DHA - Kılıçdaroğlu, Derince'de kendisine bozkurt işareti yapanlara böyle karşılık verdi... FOTO:DHA - Kılıçdaroğlu, Derince'de kendisine bozkurt işareti yapanlara böyle karşılık verdi...


Güzergahta aynı zamanda binalara Türk bayrakları asanlar ise sevgi gösterilerinde bulunarak yürüyenleri alkışladı.

FOTO:DHA - Yürüyüşe 80 yaşındaki Hakkı Dinçer ile 70 yaşındaki eşi Gülzade Dinçer de katıldı. FOTO:DHA - Yürüyüşe 80 yaşındaki Hakkı Dinçer ile 70 yaşındaki eşi Gülzade Dinçer de katıldı.


İzmit Seka Park'a gelindiğinde mola verildi. Yürüyüşe katılanlara çay ve su ikram edildi.  Mudanya Belediyesi bandosu çeşitli marşlar çalarken, oyun havaları çalınca yürüyüşe katılanlar oyunlar oynayarak eğlendi. Yaklaşık 1 saat süren molanın ardından yeniden yürüyüşe geçildi.

Yürüyüşe kadınların ilgisi büyük. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran partili kadınlarla 20. gün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Yürüyüşe kadınların ilgisi büyük. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran partili kadınlarla 20. gün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.


11:30 Korteje acı bir haber ulaştı. CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu'nun annesi Seher Aydoğdu'nun vefat ettiği haberi geldi.

FOTO:İHA FOTO:İHA


11:00 Bölgere şiddetli rüzgar ve yağış var.

FOTO:DHA FOTO:DHA


10:00 Yürüyüş tüm hızıyla sürüyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir'in dağlarından topladıkları papatyaları Genel Başkana takdim etti.

FOTO:İHA FOTO:İHA


Bandonun çaldığı İzmir Marşı, binlerce yürüyüşçüye motivasyon sağladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu memnuniyetini ifade ederken, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Adalet Yürüyüşü'nün 20. gününde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na İzmir'in dağlarından, Karşıyakamızdan çiçekler getirdik. Bu onurlu yürüyüşte bandomuz da bizi yalnız bırakmadı. Umutsuz olmak yok. Zincirler bir gün kırılacak, işte o zaman adalet adım adım kurulacak” dedi.

Soldan sağa: CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Müjdat Gezen, Avukat Celal Ülgen Soldan sağa: CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Müjdat Gezen, Avukat Celal Ülgen


09:30 Kortej, Kılıçdaroğlu'nun kısa açıklamasının ardından yürüyüşe geçti.

FOTO:DHA FOTO:DHA

KILIÇDAROĞLU AİHM DİLEKÇESİNİ İMZALADI


Yürüyüşten önce kısa bir açıklama yapan CHP lideri, YSK'nın 16 Nisan referandumuna ilişkin verdiği tartışılan 'mühürsüz pusula ve zarf kararını' Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdıklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu ilgili dilekçeyi imzalayarak kurmaylarına teslim etti. Kılıçdaroğlu, "Mühürsüz seçimle ilgili referandum yapmıştık. Bu referandumda, maalesef Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu karar nedeniyle referandum gayrimeşru hale geldi. Dilekçemizi hazırladık. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruyoruz ve ilk imzamı da buraya atıyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Bugün dilekçeler gönderilecek" diye konuştu.

Türkiye'nin 20 Temmuz'dan sonra parti devletine dönüştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşümüzü yapıyoruz. Adalet Yürüyüşü'nün bizce anlamı çok büyük. Bu artık toplumun her tarafından hissediliyor. Türkiye'nin temel bir sorunu var. Özellikle Türkiye 20 Temmuz'dan sonra süratle bir parti devletine dönüştü. Bütün kamu kuruluşları üç aşağı beş yukarı bir siyasal partinin şubesine dönüştü. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan MİT Müsteşarlığı'na kadar efendim EPDK'dan tutun bakanlıklara kadar her şey bir anlamda böyle siyasal bir partinin şubesine dönüştü ve bir parti devleti oluştu. Bu da bizim demokratik parlamenter sistemimizdeki köklü zararlar veriyor. Bu yürüyüşün bir anlamı da biz kendi ülkemizde kendi düşüncelerimizi özgürce ifade edebileceğimiz ve devletin bir partiye değil, devletin 80 milyona hizmet edebilecek bir konuma gelmiş olması ve bu amaçla yolumuza devam ediyoruz. Dolayısıyla siyasi iktidarın bizim yürüyüşümüze kulak kabartması niçin biz yürüyoruz? Hangi gerekçeyle yürüyoruz? Bunu biraz daha dikkatle izlemesi benim en temel arzularımdan birisidir. Yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTO:İHA FOTO:İHA

AÇIKLAMADAN ÖNCE ŞEHİTLİK ZİYARETİ


Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 20. gününde Kocaeli’nin İzmit İlçesinde bulunan ve trafik kazasında hayatını kaybeden Türkiye’nin ilk kadın Belediye Başkanı Leyla Atakan ile İzmit’in düşman işgalinde şehit düşenlerin mezarını ziyaret etti.  İzmit Bağçeşme mezarlığına sabahın erken saatlerinde gelen Kılıçdaroğlu, şehitlerin mezarına çiçek bırakıp dua etti.