Zeynep GÜRCANLI-Bora ERDİN-Çağatay GÜRÜCÜ/ sozcu.com.tr

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki kortej geceyi Sakarya Hendek Nuriye Mahallesi'nde kurulan kamp alanında geçirdi. Artan yoğun sıcaklık nedeniyle 17:00'de başlaması planlanan yürüyüşe çeşitli illerin baro başkanları da katıldı. Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan'ın çağrısıyla harekete geçen başta Sakarya olmak üzere Bursa, Adana, Manisa, Tekirdağ Artvin ve Gaziantep baro başkanları yaklaşık 50 kişilik bir grupla kortejle katıldı.

baskanlar-2Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun burada yaptığı açıklamada, "adaletsizliğe uğrayan herkes için buradayız. Ali İsmail için, Nuriye ve Semih için, İlker Başbuğ için ve özellikle Tahir Elçi için buradayız" dedi.

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük ise, "adaletin konuşulduğu yerde baroların olmaması mümkün değil. Sakarya Barosu Başkanı bize bir çağrı yaptı. Biz de bu çağrıya uyarak Adalet Yürüyüşü'ne katıldık" dedi.

[old_news_related_template title="Adalet korteji sıcaktan bunaldı" desc="Sakarya'da hissedilen hava sıcaklığı 41 santigrat derece. Adalet yolcuları sıcaklardan etkilenmemek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bunaltıcı sıcaklık yüzünden kortejde fenalık geçirenler var. Son olarak CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, kalp spazmı geçirerek hastaneye kaldırıldı. Yıldız dışında sıcaklığa bağlı rahatsızlık geçirenler de mevcut. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/kortej-sicaklik-6.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/adalet-korteji-sicaktan-bunaldi-1914979/"]
[old_news_related_template title="Adalet Yürüyüşü'nde on altıncı gün" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki kortej geceyi Sakarya Hendek Nuriye Mahallesi'nde kurulan kamp alanında geçirdi. 16. gün yürüyüşü; Kılıçdaroğlu'nun, Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okan'ın kabrini ziyaret etmesinin ardından yaptığı açıklamanın ardından başladı. Bugünkü yürüyüşe Gülriz Sururi, Zeynep Oral gibi sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimleri de destek veriyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/onaltinci-gun-dha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/adalet-yuruyusunde-on-altinci-gun-1914246/"]