Olay, bugün saat 20.30 sıralarında Gemlik İlçesi'ndeki Balıkpazarı mevkiinde meydana geldi. Demir doğrama işi yaptığı öğrenilen Musa Güler, iki yıl önce boşandığı eşinin açtığı 19 bin liralık icra davasına girdi. Bugün görülen duruşmada otomobiline 19 bin lira icra konulan Güler, dava sonra evinden aldığı pompalı tüfekle, Balıkpazarı mevkiinde bürosu bulunan aynı zamanda Gemlik Belediyesi CHP'li meclis üyesi Özgür Aksoy'un işyerinin önüne geldi.

Güler, buradan çıkan avukat Aksoy'a pompalı tüfekle art arda ateş açtı. Çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında Aksoy kanlar içerisinde yere yığılırken, saldırgan Güler ise olay yerinden yaya olarak kaçtı. Göğsüne ve bacaklarına isabet eden saçmalarla ağır yaralanan avukat Aksoy ambulansla özel bir hastaneye götürüldü.

Olayda ağır yaralanan polis memuru kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit olurken, CHP'li avukat da özel bir hastanesinde tedavi altına alındı. Olayda ağır yaralanan polis memuru kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit olurken, CHP'li avukat da özel bir hastanesinde yaşamını yitirdi.


Olay yerinden kaçan Musa Güler, daha sonra boşandığı eşinin evine gitti. Burada eşini de pompalı tüfekle ateş açıp bacaklarından yaralayan Güler, ardından Gemlik adliyesi'ne gitti.

 

POLİSİ VURUP İNTİHAR ETTİ

Gemlik Adliyesi'ne girmeye çalışan Musa Güler'i burada görevli 25 yıllık polis memuru İdris Büyükdönmez engellemeye çalıştı. Çıkan arbedenin ardından polis Büyükdönmez'i silahla yaralayan Musa Güler, ardından girdiği adliyede intihar etti.

gemlik4

Yaralı polis memuru Gemlik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan Büyükdönmez ilk müdahalenin ardından Uludağı Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneye geldiğinde kalbi durduğu belirlenen memuru polis Büyükdönmez, doktorların müdahalesiyle yeniden hayata döndürüldü. Ancak polis memuru Büyükdönmez bir süre sonra şehit oldu.

AVUKAT DA YAŞAMINI YİTİRDİ

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde icra davası sonrası Musa Güler'in pompalı tüfekle vurduğu Belediye Meclis üyesi CHP'li Avukat Özgür Aksoy, tedavi gördüğü hastanede doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Olayı bir terör saldırısı zannederek adliye çevresinde toplanan vatandaşlar sloganlar attı. Olayı bir terör saldırısı zannederek adliye çevresinde toplanan vatandaşlar sloganlar attı.


Bu arada, silah seslerinin ardından olayın terör saldırısı olabileceği endişesine kapılan ilçe halkı, sokaklara döküldü. Adliye önüne gelen yüzlerce kişi, polisin uyarısının ardından dağıldı..

gemlik

Olayın ardından Gemlik'e giden Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, olay yerinde inceleme yaptı yetkililerden bilgi aldı.

gemmmm

Yıldız, olayın siyasi yönünün bulunmadığını belirtirek soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

İCRA DAİRESİNİ BASMAYA GİTTİ

Bu arada Musa Güler'in icra dairesini basmak için gittiği öne sürülen adliye binasında şehit ettiği polis memuru İdris Büyükdönmez'in 4 çocuk babası olduğu öğrenildi. Olayın ardından terör saldırısı şüphesiyle adliye binası önünde toplanan kalabalığı Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sakinleştirmeye çalıştı. Önlem amaçlı olarak Bursa'dan da Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri de ilçeye sevk edildi. Polis adliye çevresinde önlemlerini sürdürüyor.

EŞİNİ DE VURMUŞ

Bursa’nın Gemlik ilçesinde adliye önünde polisi şehit edip bir avukatı vurduktan sonra intihar eden şahsın, adliyeye gelmeden önce eski eşini de evinde yaraladığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, 2014 yılında boşandığı karısıyla arasında icra davası bulunan Musa Güler (37) davayı kaybedince, eski karısı Emine D'yi evinde av tüfeğiyle yaraladı.  Emine D.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ŞEHİT POLİSİN CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLECEK

Bu arada şehit polis memuru İdris Büyükdönmez’in cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından memleketi Konya’ya gönderileceği öğrenildi.

Ajanslar