CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, önceki gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle adli kontrol şartı uygulanıp, yurt dışına çıkış yasağı getirilen Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a destek vermek için kente gitmiş, burada yaptığı konuşmada "Ne demiş Süleymanpaşa Belediye Başkanımız; 'Faşist, diktatör' demiş. Kime demiş? AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a demiş. İddia bu. Şimdi Ekrem Başkan bu lafı dedi ya da demedi ben onu bilmem. Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum, şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de." demişti.

Tartışmalara konu olan bu sözlerin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında avukatı aracığıyla suç duyurusunda bulundu. Sabah saatlerinde ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Tezcan hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.

"BEDEL ÖDENECEKSE İLK BİZ ÖDEYECEĞİZ"


Konuyla ilgili konuşan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan "Sözlerim siyasi bir eleştiridir. Bedel ödenecekse ilk biz ödeyeceğiz" diye konuştu.

AKP SÖZCÜSÜ: BİR ÇÖP OLARAK YERİNİ ALACAKSIN


Tezcan'ın soruşturmaya konu olan sözlerine en sert yorum ise AKP Sözcüsü Mahir Ünal'dan geldi. Ünal, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında Tezcan'ın sözleri için "Siyasi tarihte bir çöp olarak yerini alacaksın" dedi.

BALIKESİR BELEDİYE BAŞKANI'NIN SÖZLERİ


Ünal, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un "Tehdit edildim" sözleri için ise "Balıkesir Belediye Başkanı için en ufak bir tehdit, santaj dili kullanmadık" dedi.

YENİ İSTİFALAR OLACAK MI?


Ünal "İstifalar sürecek mi?" şeklindeki soruya ise "Yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar tamamlandı ancak bu, bundan sonra yeni değerlendirmeler olmayacağı anlamına gelmiyor" yanıtını verdi.

[old_news_related_template title="Bülent Tezcan'dan soruşturma yorumu: Bedel ödenecekse ilk biz ödeyeceğiz" desc="CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ın 'Recep Tayyip Erdoğan faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum, şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de' sözleri için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Konuyla ilgili konuşan Tezcan 'Sözlerim siyasi bir eleştiridir. Bedel ödenecekse ilk biz ödeyeceğiz' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/tezcan-dha-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/erdogandan-tezcan-hakkinda-suc-duyurusu-2070534/"]