AKP tabanı bile atamalara tepki gösterdi. 1 Kasım 2015 seçimlerinde üçüncü kez Kırşehir’den milletvekili seçilen Arslan’ın ilk icraatı geçen yıl Kaman Devlet Hastanesi’nde memur olan kardeşi Cengiz Arslan’ı “asaleten” Kaman Gençlik Merkezi Müdürü yapmak oldu. AKP’li vekil, beden eğitimi öğretmeniyken geçen ocak ayında Kırşehir Gençlik Merkezi Müdürü yaptığı yeğeni Emre Arslan’ın referandumdan 17 gün önce Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili olmasını sağladı. Emre Arslan’ın önümüzdeki günlerde bu göreve asaleten atanması bekleniyor.

“OHH NE ALA” TEPKİSİ


AKP’li Arslan’ın yaptırdığı atamalar yerel medyada bile eleştiri konusu oldu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Arslan’ın liyakata daha önem vereceklerini açıkladığını hatırlatan Kırşehir Aktüel adlı internet sitesi akraba atamaları için “Ohh ne ala!” yorumu yaptı. Sitede yer verilen haberde “Mikail Arslan kardeşi ve kardeşinin oğlunu ballı maaşla müdürlük koltuğuna oturttu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne Emre Arslan’ı atamasının ardından kardeşini de Kaman Gençlik Merkezi’ne atadı” ifadeleri kullanıldı. Kırşehir’in Gerçek Gazetesi ise 1 Kasım seçimleri öncesi vaatlerini yerine getirmeyen Arslan için “Cambaza bak” manşeti attı.

[old_news_related_template title="AKP’lilere tek kişilik iş bulma kurumu" desc="Alpaslan Kavaklıoğlu’nun onlarca partiliyi devlete yerleştirmek için bakanları ve müdürlükleri adeta ‘resmi yazı bombardımanına’ tuttuğu ortaya çıktı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/05alpaslan15cm.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/akplilere-tek-kisilik-is-bulma-kurumu-1811578/"]