Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, referandumdaki desteklerinden dolayı vatandaşlara yönelik başlatılan teşekkür ziyaretlerine Fatih’te devam etti.
Öncelikle CHP Fatih İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Cankurtaran burada gündeme dair bir basın açıklaması yaptı.

SÖZCÜ ÇALIŞANLARININ TUTUKLANMASINA VE REŞAT PETEK'E TEPKİ


İlk olarak Sözcü çalışanlarının tutuklanmasına sert tepki gösteren Cankurtaran, sahte bir belgeyle Fethullah Gülen'in CHP'ye bağış yaptığını iddia eden Reşat Petek'e yönelik de eleştiriler yöneltti.
Cankurtaran ardından Ankara Valiliği’nin saldırı olabilir gerekçesiyle güneş battıktan sonra ateş yakılan, türkü ve şarkı söylenen basın açıklaması ve eylemleri yasaklama kararına tepki göstererek, “Bu karar 4. Murat döneminde ayaklanma çıkabilir gerekçesiyle geceleri sokağa çıkılmasının yasaklanmasına benziyor. Ankara Valiliği, 4 Murat’a özeniyor” diye konuştu.

“ERDOĞAN’IN AKAR VE FİDAN’A GÖSTERDİĞİ ALAKA KONTROLLÜ DARBE ŞÜPHELERİNİ GÜÇLENDİRİYOR”


Cankurtaran, normal şartlarda darbeden haberdar olamayan ve önlem alamayan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın görevden alınması gerekirken Erdoğan'ın 15 Temmuz sonrasında bu kişilere gösterdiği ilgi ve alakanın dikkat çekici olduğunu belirterek, "Davutoğlu’nun ve pek çok dava arkadaşının gözünün yaşına bakmayan Erdoğan’ın Akar ve Fidan’a gösterdiği ilgi alaka ancak verilen zor bir görevi yerine getiren yada önemli bir sırrı bilen kişilere gösterilen ilgiye benziyor. Sırf bu garip ilişki bile 15 Temmuz darbesinin kontrollü bir darbe olduğu konusundaki şüpheleri güçlendiriyor” dedi.

 CANKURTARAN'DAN SOYLU'YA TEPKİ: “ÇOCUKLARIMIZI TACİZ EDİLSİNLER DİYE DE OKULA GÖNDERMİYORUZ”


Cankurtaran, açlık grevindeyken skandal bir kararla tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça hakkında "Biz çocuklarımızı terörist olarak eğitsinler diye okula göndermiyoruz" diyerek ithamda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da sert bir şekilde eleştirerek, "Hak aramak ne zamandan beri teröristlik oldu? Ayrıca biz çocuklarımızı taciz edilsinler diye de okula göndermiyoruz ama taciz edildikleri kimi yandaş vakıflar iktidarınız tarafından el üstünde tutuluyor. Önce iktidarınız çocuk tacizcilerini korumayı bıraksın” şeklinde konuştu.