1 Ocak 2014'den beri Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan Kenan İpek görevinden ayrıldı. "Görevinden alındığı" iddia edilen İpek için açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül "Kendi isteğiyle ayrıldı" dedi. Bakan Gül, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden ayrılan Kenan İpek'in yerine kimin geleceği konusunda ise "Resmi Gazete'de yayımlanınca görürsünüz" dedi.

62. ve 63. Hükümet dönemlerinde Adalet Bakanlığı görevlerinde bulunan İpek'in bürokraside başka bir göreve atanabileceği de ifade ediliyor. İpek'in yerine yargı teşkilatında önemli bir bürokratın adı geçiyor.

NİHAT DOĞAN 'SEN KİMSİN LAN!' DEMİŞTİ


Bir televizyon programında FETÖ soruşturmasında yargılanan infaz koruma memurlarının adliyeye “şık” kıyafetlerle çıkarılmasını eleştirerek, “alçak gardiyanlar” ifadesini kullanan şarkıcı Nihat Doğan’a, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek’ten gelen tepki üzerine “Sen kimsin. Müsteşar da neymiş. Kim tanır seni, beni dinleyeceksin lan, bunların cevap hakkı yok” ifadesini kullanmıştı. Aynı günün akşamında ise Doğan bir açıklama daha yaparak, “Sizin FETÖ ile olan mücadelenizi öğrenince konuştuklarımdan utandım. Bu konuşmamın terbiye sınırını aştığının farkındayım” diyerek keskin bir 'U Dönüşü' yapmıştı.

kenan-ipekİSTİFA SORUSUNA GÜLÜMSEMESİ TARTIŞMALARA KONU OLMUŞTU


10 Ekim 2015'te 107 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara'daki Gar saldırısı sonrası bakanlar kameraların karşısına geçerek açıklama yapmıştı. Basın mensubunun dönemin İçişleri Bakanı Selami Altınok'a 'istifa etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine Altınok 'Güvenlik zaafiyeti yoktur' diyerek istifayı düşünmediğini belirtmiş, Adalet Bakanı olan Kenan İpek'in sorunun ardından gülümsemesi ise tepkilere yol açmıştı.

KENAN İPEK KİMDİR?

Kenan İpek, 5 Ekim 1959 tarihinde Rize'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Rize Pazarköy İlkokulu, İstanbul Oruçgazi Ortaokulu ve Pertevniyal Lisesinde tamamladı. Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan İpek, bu okuldan 1982 yılında mezun oldu. 1983 yılında İstanbul Adlî Yargı Hâkim Adayı olarak mesleğe başlayan Kenan İpek, sırasıyla Antalya, Mardin/Savur, Bolu/Seben, Antalya/Elmalı Cumhuriyet Savcılığı; Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Dairesi Başkanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği görevlerinde bulundu.