FETÖ iddiasıyla gözaltına alınan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik akşam saatlerinde uçakla İstanbul'a getirildi.

Çelik'in durumunu öğrenmek için CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş ile Nihat Yeşil de İstanbul Emniyeti'ne geldi. Milletvekillerine Avukat Turan Aydoğan ile Süleyman Bülbül de eşlik etti.

Bu arada, Çelik'in ailesi de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

[old_news_related_template title="Gözaltına alınan Celal Çelik FETÖ için ne demişti?" desc="CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı FETÖ iddiasıyla gözaltına alınan Celal Çelik'in FETÖ hakkında yaptığı açıklamalar twitter'da gündem oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/avukat-222.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/gozaltina-alinan-celal-celik-feto-icin-ne-demisti-2012240/"]

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik hakkında gözaltı kararı verilmiş ve Ankara’da gözaltına alınmıştı.

Geçtiğimiz Haziran ayında Şirin Payzın’ın sunduğu “Ne Oluyor?” programına konuk olan Hukukçu Celal Çelik, FETÖ’nün bu kadar güçlenmesine özellikle göz yumulduğunu iddia etmişti. Çelik, “Bu suç örgütü ne zaman kuruldu? Kimler bu suç işlemelere araç oldu, katkı verdi? Kimler FETÖ’yü büyüttü? Kimler ÖSYM’den soru çalınmasına göz yumdu?” demişti.