AKP Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Sıhhiye’deki anıtın, Hitit medeniyetinin başkenti olan Hattuşa’nın bulunduğu Çorum’a taşınması için çalışma başlattıklarını söyledi.

‘BU İHANET DEĞİL Mİ?’

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise anıtın Çorum’a taşınacağına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Nazlıaka, “Ankara’nın tarihine ışık tutan, Cumhuriyete tanıklık eden anıtların tek tek yok edildiği bir dönem yaşıyoruz” dedi. Nazlıaka, Başbakan Binali Yıldırım’a, “Bu anıtı taşımayı düşünmek Cumhuriyet’in başkentinin kültür miraslarına ihanet değil midir? Ankaralılar cezalandırılmaya mı çalışılmaktadır?” diye sordu.

YARGIDAN DÖNMÜŞTÜ

39 yıldır Sıhhiye’de yer alan Hitit Güneşi Kursu, Gökçek’in 1994’te büyükşehir belediye başkanı olmasıyla tartışılmaya başlandı. 1995’te Büyükşehir Belediye Meclisi, Hitit Güneşi olan şehir amblemini, Atakule-cami minaresi ve 3 yıldız ile değiştirmiş, karar yargıdan dönmüştü. 2011’de, Atakule figürlü amblem, yıldız sayısı 5’e çıkarılarak yeniden kullanılmaya başlandı.

39 YILDIR AYNI YERDE DURUYOR...

Hitit Güneşi, 1973’te dönemin Belediye Başkanı Vedat Dalokay tarafından şehrin amblemi seçildi. Anıt 1978 yılında Sıhhiye Meydanı’na yerleştirildi.