Park halindeki otomobilde, yolda yürürken, sığındığı çadırda, yurtta... Türkiye'de bugün kahreden akılalmaz ölümler yaşandı.

PARK HALİNDE OTOMOBİL ALEV ALDI ÇOCUK ÖLDÜ

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde park halindeyken bilinmeyen nedenle alev alan otomobilde bulunan 5 yaşındaki Yusuf Şahin yaşamını yitirdi.

[caption id="attachment_1893907" align="alignnone" width="880"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

Olay, öğleden sonra Fevzi Paşa Mahallesi´nde meydana geldi. Yusuf Şahin, iddiaya göre, yakını olduğu belirtilen B.Z.'ye ait park halinde bulunan ve kapısı açık 27 NT 008 plakalı otomobile girip oyun oynadı. Otomobil, bir süre sonra bilinmeyen nedenle alev alınca küçük Yusuf içeride mahsur kaldı.

Otomobilin yandığını görenlerin ihbarıyla gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken  Yusuf Şahin yaralı çıkarılıp sağlık görevlileri tarafından ambulansla Nizip Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Mehmet Cankesen Acil Servisi'nde tedaviye alınan Yusuf Şahin, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Küçük Yusuf'un cesedi otopsi için morga konulurken, itfaiyenin müdahalesi sonucu södürülen otomobil kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YURTTA ALÇIPANLA KAPATILAN BOŞLUĞA DÜŞÜNCE ÖLDÜ

Kocaeli’de bir üniversite öğrencisi kaldığı yurtta alçıpanla kapatılan boşluğa düşerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü Ozan Fatih Turhan (20) kaldığı yurtta öğrencilerin kullanımında olan merdivenlerin yanında bulunan ve alçıpan ile kapatıldığı belirlenen boşluklara bastı. Bu esnada alçıpan kırıldı ve Turhan yüksekten düşerek ağır yaralandı.

[caption id="attachment_1893607" align="alignnone" width="880"]Foto İHA Foto İHA[/caption]

Arkadaşlarının durumu fark etmesi üzerine 112 ekiplerine haber verildi. Turhan, ambulansla kaldırıldığı Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 20 yaşındaki üniversite öğrencisi cenazesi memleketi Burdur'da toprağa verildi.

ÇADIRA YILDIRIM DÜŞTÜ: 17 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜ


Manisa’nın Salihli ilçesinde 17 yaşındaki genç, ayvan otlatırken başlayan yağmurdan korunmak için girdiği çadıra yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Çamurhamamı Mahallesi İncirlik mevkiinde küçükbaş otlatan Muhammet Gökdeniz (17) ve Celil Öztürk(19) aniden başlayan ve şiddetini artıran yağmurdan korunmak için yaylada bulunan çadıra girdi. Bu sırada Gökdeniz ve Öztürk’ün içinde bulunduğu çadırdaki sobaya yıldırım düştü. Olayda yaralanan Gökdeniz ve Öztürk, ihbar üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından Salihli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan yaralılardan 17 yaşındaki Muhammet Gökdeniz tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Gökdeniz’in cansız bedeni Salihli Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, diğer yaralı Celil Öztürk’ün ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

YOLDA YÜRÜRKEN ÜZERİNE KAYA DÜŞTÜ

Gümüşhane'de okuldan çıktıktan sonra yurda gitmek üzere yola çıkan Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, yamaçtan düşen kaya parçalarının başına isabet etmesiyle olay yerinde yaşamını yitirdi.

Olay akşam saatlerinde yaşandı. Okuldan çıkan 3. sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, arkadaşları ile birlikte Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Erkek Öğrenci yurduna gitmek üzere yola çıktı.

[caption id="attachment_1893869" align="alignnone" width="880"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

Bağlarbaşı Mahallesi Şahbenderler Semti Maden mevkiine gelen talihsiz öğrencinin kafasına, yamaçtan düşen kaya parçaları düştü. Feci şekilde yaralanan ve kanlar içinde kalan Öztürkmenoğlu olay yerinde hayatını kaybetti.

Denizli nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Öztürkmenoğlu´nun cenazesi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

ASANSÖR İLE DUVAR ARASINA SIKIŞTI

İstanbul Çağlayan'da, daire içerisindeki asansör ile duvar arasında kafası sıkışan 10 yaşındaki çocuk ağır yaralandı.

Olay, Çağlayan Mahallesi Levent Sokakta bulunan altı katlı binanın altıncı katındaki dubleks dairede saat 18.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, 10 yaşındaki Abdullah U. dubleks daireden daire içi asansörle terasa çıktı. Terasta bir süre vakit geçiren Abdullah U. alt kata inmek için tekrar asansöre bindi. Bu sırada asansörün evin içinden çağrılması üzerine Abdullah U. dengesini kaybederek yere düştü.

[caption id="attachment_1893909" align="alignnone" width="880"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

Düşen çocuğun kafası asansör ile duvar arasına sıkıştı. Ağır yaralanan çocuğun haykırışlarını duyan ev sakinleri Abdullah U.’yu sıkıştığı yerden çıkartarak evin içerisine aldı. Hemen sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine haber verildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, çocuğa ilk müdahaleyi evin içerisinde yaptı. daha sonra sağlık ekipleri çocuğu alarak ambulansa bindirdi. Bir süre ambulansta da kalp masajı yapılan çocuk, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı. Abdullah U.’nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sırasında Abdullah U.’nun ağabey sinir krizleri geçirdi. Polis olay ile ilgili soruşturması devam ediyor.

ÜNİVERSİTELİ GENÇ İNTİHAR ETTİ

Denizli'nin Kale İlçesi'nde bu yıl üniversiteden mezun olan 23 yaşındaki Ömer Sarıoğlu, evinin bahçesinde av tüfeğiyle intihar etti. Olay, bugün saat 15.00 sıralarında Karaköy Mahallesi'nde meydana geldi. Pamukkale Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden bu yıl mezun olan Ömer Sarıoğlu, ailesiyle birlikte yaşadığı evde yalnız başınayken bahçeye çıkıp iddiaya göre av tüfeğini çenesine dayayarak tetiği çekti.

[caption id="attachment_1893910" align="alignnone" width="880"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

Silah sesleri üzerine bahçeye koşan komşuları, Sarıoğlu'nu yerde kanlar içinde bulunca sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine sevk edilen ekiplerin yaptığı kontrollerde, Ömer Sarıoğlu'nun yaşamını yitirdiği belirlendi.

Sarıoğlu'nun cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Kale Devlet Hastanesi'nin morguna gönderildi.