Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY üyeliği iddiasıyla tutuklandıktan 4 gün sonra serbest bırakılan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter hakkında geçen temmuz ayında dava açmıştı. Hazırlanan iddianamede, tanık beyanlarıyla FETÖ abisi olduğu belirtilen Yeter’in, 17-25 Aralık sürecinden sonra da örgütle bağını devam ettirdiğine dikkat çekilmiş, Yeter hakkında FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’le ilgili çarpıcı bir itiraf ortaya çıktı.

EV SORUMLUSU

Erzincan’daki Ergenekon davasında ‘Efe’ kod adıyla gizli tanıklık yapan İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt, üniversite yıllarında FETÖ’nün asker yapılanmasıyla ilgilenen mahrem sınıfta görevlendirildiğini, bu kapsamda Konya’da 3 ayrı evden sorumlu olduğunu söyledi. 2013’te Pensilvanya’ya giderek Fetullah Gülen’in yanında kaldığını, döndükten sonra da Uyuşmazlık Mahkemesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Yeşil’in kendisine Gülen’in atletini getirdiğini kaydeden Bozkurt, bunları savcılığa teslim edeceğini anlattı.

[caption id="attachment_2137722" align="alignnone" width="880"]Bayram Bozkurt Bayram Bozkurt[/caption]

“KONYA’DAN TANIYORUM”

FETÖ üyeliğinden yargılanan Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’i de Konya’daki bu evlerde tanıdığını iddia eden Bozkurt, “Ekrem (Yeter) Konya’daki mahrem sınıfın abisiydi. Hakim savcılık sınavına girdiğimde Ekrem’den de yardım istedim. Onun sınavda etkili olduğunu daha sonra Ceza İşleri Genel Müdürü olan Abuzer Duran’dan öğrendim” dedi. Bozkurt, şöyle devam etti:

GÜLEN’İN ATLETİ...

“2013 yılı Aralık ayında ABD’ye gidip, Pensilvanya’da Fetullah Gülen ile görüştüm. O dönem rahatsızdı. Bina içerisinde beni doktor Kudret karşıladı ve yanına götürdü. 40-45 dakika görüştüm. Gülen, bizlere dua ettiğini, bulunduğumuz konum nedeniyle büyük bir hizmet ifa ettiğimizi söyledi. Üzerinde kendi imzası bulunan bir saat hediye etti. Türkiye’ye döndüğümde, Ufuk Yeşil bana Gülen’in atletini getirdi. Saat ve atlet muhafaza altındadır.

11arinc15cm

ARINÇ’IN REFERANSI

Konya’da sorumlu olduğum bu evlerde kaldığımız dönemde Bülent Arınç’ın damadı olan doktor Ekrem vardı. Konya’daki mahrem sınıfın abisiydi. O dönem Adalet Bakanı Şevket Kazan’dı. Cemaatin hakim ve savcı adayları doktor Ekrem aracılığıyla Arınç’a ulaşıyorlardı. Arınç’ın referansı ile çoğu hakim ve savcı oldu. Hakim savcılık sınavına girdiğimde Ekrem’den de yardım istedim. Onun sınavda etkili olduğunu daha sonra Ceza İşleri Genel Müdürü olan Abuzer Duran’dan öğrendim. Abuzer Duran cemaatçi değildi. Doktor Ekrem daha sonradan cemaatin kurmuş olduğu Uluslararası Tıp Örgütü USAF’ın başkanı oldu. Dışkapı Hastanesi’nde Kardiyoloji Bölüm Başkanı’ydı. 2010 HSYK’sı döneminde, Danıştay ve Sayıştay üyelerinin seçimlerinde bana isimler veriliyordu. Ben de bunları doktor Ekrem’e götürüyordum. ”

[caption id="attachment_2137718" align="alignnone" width="872"]Ekrem Yeter 15 Temmuz protestolarına katılmıştı. Ekrem Yeter 15 Temmuz protestolarına katılmıştı.[/caption]

FETÖ ÜYELİĞİNDEN 15 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yapılan FETÖ protestolarına katılmıştı. 4 gün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmış, hakkında hazırlanan iddianamede de FETÖ üyeliğinden 15 yıl hapsi istenmişti.