SÖZCÜ’yü yok etmek amacıyla başlatılan algı operasyonu sonrası gözaltına alınan arkadaşlarımız Mediha ve Gökmen 26 Mayıs’ta getirildikleri Çağlayan Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ iftirasıyla suçlanan arkadaşlarımız yaptıkları savunmada hiçbir suçlamayı kabul etmezken, 8. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklama kararı verildi. Karar sonrası Mediha Olgun, Bakırköy Kadın Cezaevi’ne, Gökmen Ulu da Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Yaşanan haksızlık sonrası Türkiye genelinde büyük bir tepki oluşurken, o günden bu yana tutuklu bulunan arkadaşlarımız Gökmen ve Mediha için destek bir an bile eksik olmadı.

MEDİHA OLGUN 120 GÜN SONRA ÖZGÜR!

Savcılığın tahliye talebini değerlendiren nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, 22 Eylül akşamı 120 gündür tutuklu bulunan arkadaşımız Mediha Olgun'un adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Akşam saat 22:10 sıralarında Mediha Olgun, Bakırköy Cezaevi'nden tahliye oldu.

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tahliye kararında, “Dosyada yapılan inceleme sonucunda Mediha Olgun'un sabit ikamet sahibi olduğu, soruşturmanın geldiği aşama, şüphelinin ailevi sorunları, tutuklu kaldığı süre değerlendirildiğinde tutuklu kalmasının soruşturmaya katkı sağlamayacağı, bu aşamadan adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yeterli, ölçülü ve orantılı bir tedbir olacağı anlaşıldığından yurtdışı çıkış yasağı konularak tahliyesine karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

GÖKMEN ULU 131 GÜNDÜR HALA TUTUKLU

Şimdi tüm Türkiye Mediha Olgun'dan sonra arkadaşmız Gökmen Ulu'nun serbest kalacağı günü merakla bekliyor.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi… Arkadaşımız Mediha Olgun Halk Arenası'nda yaşadıklarını anlattı" desc="Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 120 gün sonra tahliye edilen arkadaşımız Mediha Olgun ayağının tozuyla duayen gazeteci Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası'na konuk oldu. Mediha Olgun'u karşısında gören Duayen Gazeteci Uğur Dündar gözyaşlarına hakim olamadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/21952622_10156202713204453_1927919408_o.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-arkadasimiz-mediha-olgun-halk-arenasinda-2021716/"]

19 Mayıs'ta SÖZCÜ gazetesine yönelik yapılan algı operasyonunda gözaltına alınan ve 26 Mayıs'ta tutuklanan çalışma arkadaşlarımızdan internet sorumlu haber müdürü Mediha Olgun artık özgürlüğüne kavuştu. Mediha Olgun'un özgürlüğüne kavuşmasının ardından sosyal medyada 'Mediha Olgun' tt listesine girdi.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Arkadaşımız Mediha Olgun tahliye edildi!" desc="Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği 120 gündür tutuklu bulunan arkadaşımız Mediha Olgun'un adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/basliksiz-4-10.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-arkadasimiz-mediha-olguna-tahliye-karari-2021550/"]

 

GÖKMEN ULU İÇİN DE TAHLİYE BEKLİYORUZ

SÖZCÜ gazetesi avukatı Celal Ülgen, sosyal medya hesabından 'Sözcü soruşturmasında ilk tahliye Mediha Olgun Bu gün bir kaç saat sonra özgür. Hoşgeldin aramıza Mediha şimdi sıra Gökmen Ulu'da' diyerek Mediha Olgun gibi 120 gündür tutuklu bulunan Gökmen Ulu'nun hala tutuklu olmasına dikkat çekti.

İşte Mediha Olgun'un serbest kalmasının ardından sosyal medyadan gelen mesajlardan bazıları: