İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından yapılan Aşiyan önü Balık tutma iskeleleri ve yürüyüş yolu düzenleme projesi kapsamında denize kazıklar çakılmaya devam ediliyor.;

ek-kazikli-yol-1

Projenin Rumeli Hisarı önündeki bölümü tamamlanırken, üzerinde kazık çakan vincin bulunduğu duba Bebek Koyu'nun içlerine doğru ilerliyor.

ek-kazikli-yol-4

DAHA ÖNCEDE KAZIK ÇAKILARAK GENİŞLETİLMİŞTİ


Proje kapsamında 143 araçlık bir otopark yer alıyor. Bunun yanında kazıkların üzerine yapılacak platformlarda bisiklet ve koşu-yürüyüş parkurları yer alacak.

ek-kazikli-yol-3

Aynı bölgede 2007 yılında da bir çalışma yapılarak sahil yolu denize genişletilmişti. Yeni genişletme çalışmaları Bebek semtini denizden biraz daha uzaklaştıracağı ve tarihi dokuyu bozacağı gerekçesiyle semt sakinlerinin tepkisine neden olmuştu.

ek-kazikli-yol-2

 

[old_news_related_template title="İBB'nin projesi 437 yıllık camiyi bu hale getirdi" desc="İstanbul Üsküdar’da Mimar Sinan’ın 1580 yılında yaptığı Şemsi Paşa Camii duvarında çatlaklar oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Boğaz’ın hemen kenarında bulunan caminin önüne kazıklar çakılarak yapımına başlanan yaya yolu projesinin durdurduğunu, projenin tekrar değerlendirileceğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/cami3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ibbnin-projesi-437-yillik-camiyi-bu-hale-getirdi-1904277/"]

DHA