Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ)’nün Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ndeki (GATA) yapılanmasına yönelik iddianame tamamlanarak, Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. 104 şüphelinin yer aldığı iddianamede, FETÖ mensuplarının kendilerinden olmayanları tasfiye etmek için sağlık alanında kullandıkları yöntemler ve izledikleri yıldırma politikaları hakkında bilgiler yer aldı.

RENK KÖRÜNE SAĞLAM RAPORU

Bu kapsamda askeri muayene komisyonlarında görev alan, FETÖ ile iltisaklı olmayan kişileri eledikleri veya askeri öğrenci olamayacak kişileri askeri öğrenciliğe kabul ettiklerine yönelik müşteki beyanları alındı. Etkin pişmanlıktan faydalanmak için ifade veren Serdar K., Ankara’da Jandarma Astsubaylık Meslek Yüksek Okulu sınavlarına girdiğini kaydetti. Renk körü olduğunu belirten Kaya, askeri hastanede kendisini muayene eden doktorun 3 tane resim gösterdiğini, hiçbir resimde sayıları göremediğini, kafasından rakam salladığını, fakat doktorun ‘sağlam’ kaşesi vurduğunu beyan etti. Renk körüne ‘Sağlamdır’ raporu veren doktorun Ahmet T. olduğu tespit edildi.

YILDIRMA POLİTİKALARI

İddianamede “Gatakulis isimli Twitter hesabı GATA Komutanlığı’nın FETÖ terör örgütü tarafından ele geçirilmesinde adeta bir silah gibi kullanılan hesaplardan biridir” ifadesi yer aldı. İddianameye göre, FETÖ’cüler Prof. Dr. Tuğgeneral İbrahim Altınsoy ve Prof. Dr. Albay Hakan Durukan’ı itibarsızlaştırmak için GATA’ya bağlı Beytepe Askeri Hastanesi’ndeki doktor isimlerinin kayıtlı olduğu defterlerin fotoğraflarını çekti. Ardından bunları ‘Gatakulis’ isimli Twitter hesabında yayınlandı. Mesleki yolsuzluk yaptığı izlenimi verilmeye çalışılarak, mağdurlar istifa etmeye zorlandı. İddianamede ayrıca, GATA’daki FETÖ yapılanmasının Mustafa Başbozkurt’un dekanlığı döneminde yerleştiği, FETÖ mensuplarının bu dönemde korundukları da belirtildi. İHA