FETÖ/PDY'nin medya yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla aralarında Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Murat Aksoy'un da bulunduğu, 23'ü tutuklu 2'si firari 29 sanığın yargılanmasına devam edildi.

atilla-tas-2 Atilla Taş savunmasında "Atilla Taş ile terör olsa olsa espriyle yan yana gelebilir" demişti


Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 23'ü tutuklu 26 sanık hazır bulundu. Mahkeme başkanı ilgili kurumlardan istenen bazı raporların dava dosyasına ulaştığını açıkladı.

BANK ASYA HESAPLARI

Sanıkların Bank Asya'da hesabının bulunup bulunmadığı, var olan hesaplarda örgüt talimatı sonrasında şüpheli bir durumun olup olmadığına ilişkin bilgilerin yer aldığı raporda, aralarında Atilla Taş'ın da bulunduğu 6 sanığın Bank Asya'da hesabının bulunmadığı kaydedildi. Tutuklu 4 sanığın ise Bank Asya'daki hesaplarının şüpheli olduğu, diğer sanıkların ise bankada hesabının bulunduğu ancak hayatın olağan akışına aykırı bir hareketin söz konusu olmadığı belirtildi.

Murat Aksoy bir dönem Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını da yapmıştı. Murat Aksoy bir dönem Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını da yapmıştı.


6 SANIKTA BİNLERCE KEZ BYLOCK GÖRÜŞME KAYDI İDDİASI

Daha sonra 6 kişinin Bylock kaydının olduğu yönünde gelen yazı okundu. Yazı içeriğinde sanıklardan Ufuk Şanlı'nın 3 bin, Davut Aydın'ın 3 bin 91, Seyit Kılıç'ın 3 bin 541, Bülent Ceyhan'ın 5 bin 227, Mutlu Çölgeçen'in 20 bin 668, Oğuz Usluer'in 20 bin 119  görüşme kaydının bulunduğu bilgisine yer verildi.

ATİLLA TAŞ SAVUNMA YAPTI

Duruşmada davanın tutuklu sanıklarından Atilla Taş da savunma yaptı.

"Atilla Taş ile terör olsa olsa espriyle yan yana gelebilir" diyen Taş, şunları söyledi: "Atilla Taş ne yapmış? Bir tweet atmış, bir gazetede yazmış. O gazetede yazmak suçmuş. Bu gazetede yazan bir tek ben miyim? Bu gazetenin Ankara Temsilcisi savcılıktan elini kolunu sallayarak giderken, diğer yazarlara soruşturma dahi açılmazken, kimisi kaçmışken, günah keçisi bir ben miyim? Amcası olan, dayısı olan, ByLock'u olan, kayınpederi olan kuş gibi uçarken Atilla Taş 14 aydır neden hapis yatıyor?"

"Bana şöyle dense amenna.. Arkadaş sen takipçilerinin gazıyla eleştiriyi abarttın, mizah yaptın eyvallah. İyi de insan bunun için hapse mi atılır? Beni sosyal medyadan birazcık takip eden de gazetede yazmadan önce de yıllardır biraz muhalif olduğumu bilir zaten. Ben hiç bir zaman dramatik bir dönüş yaşamadım. Profilim orada. Açıp bakabilirsiniz. Birileri sonradan benim durduğum noktaya gelmiş olabilir. Ama ben her zaman muhalif çizgideydim."

'HAKLARINDA EN KÜÇÜK BİR SORUŞTURMA OLDUĞUNU BİLSEM…'

"Geriye başka ne kalıyor; ben bu gazetede çalışanlarla, başka birileriyle görüşmüşüm. Ben bu insanları gazeteci olarak tanıdım. Tanıdığımda özgür insanlardı. Yazdığım gazete yasal şartlarda çıkıyordu. Kimsenin hakkında bir soruşturma dahi yoktu. Herhangi birisinin bırakın terör örgütü üyesi olmayı, haklarında en küçük bir soruşturma dahi olduğunu bilsem mahallesine dahi uğramazdım."

SAVCI TAHLİYELERİNİ İSTEDİ

Savcı, tutuklu sanıklar Atilla Taş ile Murat Aksoy'un tahliyesini talep etti.

TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

FETÖ'nün Medya Yapılanması Davası'nda mahkeme tutuklu sanıklar Atilla Taş, Murat Aksoy ve Davut Aydın'ın tahliyesine karar verdi.

Duruşma, 4 Aralık'a ertelendi.  Ajanslar