Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulunda anayasa değişikliği görüşmeleri devam ederken kendisini kürsüdeki mikrofona kelepçeledi. AKP'li kadın milletvekilleri kelepçeyi açmaya çalıştığı sırada çıkan kavgada CHP'li Şafak Pavey ile HDP'li Meclis başkanvekili Pervin Buldan ve AKP'li Gökçen Erdoğan Enç yaralanmıştı. Aylin Nazlıaka, kendisine AKP'li Gökçen Erdoğan Enç ve AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz'ün kendisini darp ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

FOTO:DHA/Arşiv - Aylin Nazlıaka savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. FOTO:DHA/Arşiv - Aylin Nazlıaka savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.


AKP'li kadın milletvekillerinin tümünden şikayetçi olan Nazlıaka'nın savcılığa verdiği suç duyurusunda "Yapılan saldırı sonrası yaşanan arbedede, Anayasa değişikliğine muhalif olan farklı partilere üye kadın milletvekilinin de yaralanması, üzerime gelen kalabalığın amacının, kürsüdeki kelepçeyi çözmek ve eylemime son vermek değil, muhalif görüş ve fikirleri fiziksel şiddet kullanarak susturmaya çalışması olduğu çok açıktır. Bu saldırıya ilişkin CD görüntüleri ve TBMM tutanakları ekte sunulmaktadır" ifadeleri yer aldı. (DHA)