Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Bilmeyen öğrensin. Duymasan duysun; kardeşiz. Tek vücut tek bir milletiz. Bölücü hainler aklına koysun, kardeşiz. Aziz vatandaşlarım, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören halk oylaması gayriresmi sonuçlara göre Evet ile sonuçlanmıştır. Yüksek bir katılımla sandık başına giderek, tercihini yapan, demokrasimize sahip çıkan bütün vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Halk oylamasının güvenliğini sağlayan bütün güvenlik teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Sandık görevlilerine, müşahitlere teşekkür ediyorum."

 

"İlk kez sandığa 1 milyon 269 bin gencimizi özellikle kutluyorum. Huzur içinde yapılan bu oylama. Milletin kendi kararıyla verdiği bir seçimdir. Demokrasi tarihimizde bu oylamayla yeni bir sayfa açılmıştır. Çıkan bu sonucu, halkımızın huzuru ve refahı için en güzel şekilde değerlendireceğiz. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler aziz milletim. Yurtdışında yaşayan ve demokrasimize sahip çıkan bütün vatadanşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum."

"Bir özel teşekkür ve selam, kurucu genel başkanımız ve liderimiz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Kendisini buradan defalarca konuşma yapıtğı bu balkondan, bütün teşkilatım adına selamlıyorum."

Kampanya boyunca bizi bir an bile yalnız bırakmayan siz yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu anayasa değişikliğinin hazırlanmasıdnda beraber çalıştığımı MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli ve partisinin bütün teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Bu süreçte diğer partilerimize de yaptıkları olumlu katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Kaldığımız yerden yola devam ediyoruz. Elbette, farklı düşüncelerimiz ve çözüm önerilerimiz olacak. Birliğimizi ve beraberliğimizi gözümüz gibi koruyacağız. Demokrasimizin güzelliği de budur. Farklı fikirlere sahip olmak hiçbir şekilde birbirine üstünlük sağlamak değildir. Meydanlarad farklı şeyler söyledik, millete farklı şeyler anlattık. Ama son sözü millet söyledi 'evet' dedi, noktayı koydu. Yola çıkarken söylediğimiz gibi, halkın tercihi nasıl tecelli ederse, o sonuç başımızın üstünedir dedik. Halkımız, 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine' olur vermiştir. Bu seçimlerle, 15 Temmuz alçak girişimini yapan terör örgütüne, bölücü terör örgütüne, dış mihrakalara en güzel cevabı milletimiz vermiştir. Bu seçimler, Türk demokrasisinin, olgunluk düzeyini bütün dünyaya göstermiştir. Bizler Türkiye Cumhuriyetinin birinci derece eşit vatandaşlarıyızı. Siyasi alandaki rekabet, birlik ve bütünlüğümüzü bozamaz. Vatandaşlarımızın tercihi doğrultusunda geleceği güven içinde inşa edeceğiz. Açıkça söylüyorum bu halk oylamasının kaybedini yoktur, kazanan Türkiye'dir, kazanan Türk milletidir.

Sandıktan bizim tercihimiz Evet çıktığımız için mutluyuz. Milli irade ile aynı yönde olmak büyük bir şereftir. Bu büyük mutluluğa gölge düşürecek her türlü davranıştan kaçıcanacağız. Bizde öteki beriki yoktur. Kimsenin kalbi kırık olmasın, kimse mahzun olmasın. Bu maraton bugün başarı ile sonuçlanmıştır. Cumhurbaşkanımız birçok ilde, Anadolu'da vatandaşlarımızla kucaklaştı.

İlk genel seçimde hayata geçireceğiz. Bugün demorkasi kazandı. Bugün millet kazandı. Bugün hukuk devleti kazandı. Bugün 83 milyon vatandaşımız kazandı. Bu sistem değişikliğiyle beraber, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. İç ve dış düşmanlarla mücadelemiz daha da güçlenecek. Demokrasi ve hukuk devletimizi daha da sağlam temellere oturtacağız. Bu halk oylamasında Hayır diyenler de Evet diyenler de birdir, aynı şekilde değerlidir. Evet diyen, hayır diyen bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Biz biriz, beraberiz.

Değerli eşim Semiha Hanım'a ve aileme de teşekkür ediyorum.