Başbakan Binali Yıldırım, ABD'ye gidişi öncesi Ankara’da "çocuklarının gizli off-shore hesapları olduğu haberi" ile ilgili yaptığı açıklamada "Benim dokunulmazlığım var ama çocuklarımın yok. Soruşturma açılmasını özellikle istiyorum. Akılları sıra beni yıpratmaya çalışıyorlar." açıklamasında bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin grup toplantısında  "Binali Yıldırım'a içten teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi arkadaşlarım, vergi cennetlerinde kimin ne kadar parası var, kimin ne kadar şirketleri var ortaya çıksın diye araştırma önergesi verecekler. Umarım Sayın Başbakan verdiği sözün arkasında durur" diye yanıt vermişti.

AKP O ÖNERGEYİ REDDETTİ

Bu gelişmelerin ardından CHP, "Paradise Papers" skandalıyla ilgili Meclis'e önerge verdi. Paradise papers konusunda Binali Yıldırım "soruşturulsun" demişti ama AKP araştırma önergesini Meclis'te reddetti.

CHP Milletvekili Tuncay Özkan önergenin reddedilmesinin ardından AKP'yi "SÖYLENENE DEĞİL İCRAATA BAKIN: Binali Yıldırım, Malta'daki çocuklarının şirketiyle ilgili her türlü hukuki hesabı vermeye hazırız demişti. Malta'da şirket kurarak vergi kaçıranların tespiti için Meclis'e verilen araştırma önergesi AKP'Lİ VEKİLLERİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ." sözleriyle eleştirdi...

İşte Tuncay Özkan'ın sosyal medyada yaptığı o paylaşım: