Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. 3 gün önce yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

İlk operasyonda beyin damarındaki pıhtı temizlenen Deniz Baykal, dün de kafa içi basıncının artması üzerine ameliyat edilmiş, akşam saatlerinde ise üçüncü bir operasyon yapılarak yara kenarındaki kan birikintisi temizlenmişti.

"ÜNLÜ BEYİN CERRAHI PROF. DR. TÜRE ANKARA'DA"


Gece saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle Deniz Baykal'ın dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe tarafından kontrol edilmesi sağlandı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda devreye girmesi gece Varşova dönüşünde gerçekleşti.

vural21

Kendisiyle irtibata geçilen Prof. Türe, Cumhurbaşkanlığına ait bir uçakla gece İstanbul'dan Ankara'ya getirildi. Prof.Dr. Türe'nin Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'ne ameliyatları gerçekleştiren ve tedaviyi sürdüren doktorlarla bir araya geldiği, Baykal'ın durumuna ilişkin ortak bir değerlendirme yapıldığı belirtildi. Ayrıca Prof. Dr. Türe'nin de süreci takip ettiği öğrenildi.

"ŞENER VE ARINÇ HASTANEDE"


Bu arada eski başbakan yardımcıları Abdullatif Şener ve Bülent Arınç ile MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ve CHP'li bazı milletvekilleri hastaneye gelerek Baykal'ın sağlık durumu hakkında doktorlarından bilgi aldı. Hastane yetkilileri ise Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili bugün herhangi bir açıklama yapmadı.

BAYKAL, DÜNE GÖRE ÇOK DAHA İYİ"


Deniz Baykal ziyareti sonrası hastane önündeki basın mensuplarına açıklamada bulunan eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Deniz Baykal'ın Türk siyasetinin en güçlü isimlerinden biri olduğunu ve bugüne kadar çok derin izler bıraktığını belirterek, şunları söyledi: "Herkesin takdirle andığı güzel bir siyasetçiyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimi iletmek istedim. Bildiğiniz gibi hastayla görüşmemiz mümkün değil ancak kızıyla görüşebildim.

Onun yol arkadaşı değerli milletvekili arkadaşlarla ile görüşebildim ve doktolardan bilgi aldım. Ve hepsinin ortak kararı şudur, sayın Baykal bugün düne göre çok daha iyi durumda. İnşallah şifa bulacak, onu ümit ediyoruz. Bende eşimin ve şahsımın geçmiş olsun dileklerini ifade ettim.

'DAVRANIŞLARINI YAKINDAN TAKİP ETTİM'


Sayın Baykal'la parlamentoda birlikte olduğumuz zamanlarda da, birbirimizden ayrı düştüğümüz zamanlarda da onun siyasetini, siyasete güç katan konuşmalarını, davranışlarını çok yakından takip etmiştim. Bugünde tabi kendisinden hiç beklemediğimiz ani bir rahatsızlık oldu. Vücut yapısının çok güçlü olduğunu biliyoruz, spora düşkünlüğünü biliyoruz. Özellikle sağlıklı yaşam alanında yaptıklarını çok iyi biliyoruz ama hayat böyle bir şey. Ümit edilmediği zamanlarda belki çok basit bir olaydan da etkilenebiliyor. Bir kaç gündür arakadaşlarıma telefondan durumunu sorarak bugüne gelmiştim ama bugün mutlaka ziyaret etmek istedim. Hep iyi haberler aldık. Kızının da bir hekim olarak düşünceleri böyle.

Esasen hastanelerimiz ve doktorlarımız çok iyi yetişti Türkiye adına iftihar etmek lazım. Ben Türkiye'deki hastanelerimizi ve doktorlarımızı yurt dışındaki bakım ve tedavilerden daha iyi görüyorum. Bu doktorlarımızın çabasıyla hiç şüphesiz şifayı veren Allah'dır. Allah'ın iziniyle sayın Baykal çok kısa bir zamanda normal hayatına dönecek, aramıza katılacak. Eskisinden daha güçlü bir şekilde Türk siyasetinde yarım kalmış işlerinin tamamlayacaktır."

Ankara Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Erkan İbiş dün, CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

İbiş şöyle dedi:

Beynindeki basıncı azaltmak için operasyon gerçekleşti. Cilt altında biriken kanın temizlenmesi ameliyathane ortamında yapıldı.

SOLUNUM DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Solunum desteği sağlanıyor. Süreç içerisinde kendisinin bilinci kapalı olarak uyuyor.  Beyni hasssas bir organ. şu ana kadar tablo içinde umutlarımızı koruyoruz. Bazı olumsuzluklar yaşadığımızı biliyorsunuz. Yoğun bakımda destek tedavisi devam edecek. Tomoğrafik görüntüler alınıyor. Farklı bulgu gelişebiliyor."

İbiş gazetcilerin sorularını da yanıtladı:

Hayati tehlikesi var mı?


Hep bunu söyledik, olayın ilk başladığı anda hayati tehlikesi var zaten, çünkü hep dedik ki ciddi bir durum bu. Ağır bir beyin hasarı ve o hayati tehlike her an var. Yine de var elbette ki ama bu hastaneye geldiği anda da vardı. Yoğun bakımda, yoğun tedavi altında olma, ciddi bir durum olduğunun göstergesi.

Durumu ciddi mi?
Yoğun tedavi altında olmak zaten bunun ifadesi. Hastalığı ciddi. Tedavilerle o ciddi durumun ortadan kalkacağına inanıyoruz.

Felç durumu olabilir mi?


Süreç içerisinde ne gibi gelişme olacak, akciğerindeki enfeksiyon ne derece beynin yeterli oksijenlenmesine izin verecek. Bunları zaman içerisinde göreceğiz. Şimdiden ne söylersek aslında tahminden öteye gitmez ama o tahminler de değişik, farklı yorumlara yol açabilir. Bunun iyileşme periyodu da öyle kısa süreli, saatlerle, kısa günlerle olacak gibi görünmüyor. O yüzden de ‘ciddi’ demekte yarar var. Uyandırma için zaman zaman denemeler yapılıyor.”

KAFATASINDAN 12 SANTİMLİK BÖLÜM ALINDI


Bu arada Baykal’ın kafatasından yaklaşık 12 santimlik bir bölümün de ödemin baskı yapmamasına yönelik çıkarıldığı öğrenildi.

BİLİNCİ KAPALI

Bilinç kapalı durumdfa. Öyle kalması da arkadaşların arzu ettiği bir durum. Her beyne dönük stres oksijen kullanıma yol açıyor ve hasar açabilir kaygısı taşınıyor.

STENT ÇALIŞIYOR

Baykal'ın tedavisini sürdüren doktorlar ise "Stent çalışıyor. Beyin dolaşımında sorun yok. Riskleri görüyoruz şu an. Şimdi onlarla mücadele etmeye çalışıyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Deniz Baykal ikinci kez ameliyata oldu... Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama" desc="Deniz Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada Baykal'ın beynindeki ödem nedeniyle yeniden ameliyata alındı. Yaklaşık bir saat süren ameliyatın ardından açıklama yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş 'Kafa içi basınç nedeniyle ameliyat edildi. Ameliyat sonrası uyutuluyor. Ziyaret yasak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/deniz-baykal-ic.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-deniz-baykal-ameliyata-alindi-2052165/"]

Fransa seyahati sonrası gece yarısı yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Deniz Baykal, beynindeki ödem nedeniyle sabah saatlerinde ameliyata alınmıştı.

Baykal'ın akşam saatlerinde tekrar beyin tomografisi çekildi ve beyninde oluşan basınç nedeniyle 3. kez ameliyata alındı.

CHP’Lİ VEKİLLER HASTANEYE AKIN ETTİ

Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesinde tedavisine devam edilen Deniz Baykal’ı CHP’li vekiller yalnız bırakmadı. Hastane önüne çok sayıda CHP’li milletvekili geldi.

basliksiz-4