ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklamasından sonra tüm yurtta ABD ve İsrail karşıtı protestolar gerçekleştirildi. Bugün Cuma namazı sonrası protesto gösterilerinin artması bekleniyor. Öte yandan birçok belediye SMS atarak vatandaşları protesto gösterilerine davet etti.

[old_news_related_template title="Son dakika... Dünya'dan tepki yağıyor" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararının ardından başlayan kriz büyüyor... Başta Türkiye, Ürdün, Mısır, Filistin ve Pakistan olmak üzere birçok ülkede ve şehirde bu karara tepki gösterileri düzenlendi. Batı Şeria ve Ramallah'ta ise göstericiler İsrail askeriyle çatıştı. Bu sırada Erdoğan, Papa Francisco ve Putin ile görüştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/tunus.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-dunyadan-tepki-yagiyor-2122744/"]

BELEDİYELERDEN SMS'Lİ ÇAĞRI


ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki amacıyla ülke genelinde cuma namazı sonrası eylemler düzenlenecek. Bu eylemler için gün boyu sosyal medya üzerinden bazı sivil toplum kuruluşları çağrıda bulundu. Akşam saatlerinde ise bazı belediyeler kısa mesajla vatandaşları kendi bölgelerindeki eylemlere davet etti. Gaziosmanpaşa Belediyesi Perşembe akşamı 21:45’te mesaj atarken Küçükçekmece Belediyesi ise 23:03’te vatandaşlara kısa mesaj gönderdi. Öte yandan bazı belediyeler ise sosyal medya hesapları üzerinden çalışmalar yaptı.

ÖFKE CUMASI


Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, bugünü “Öfke Cuması” ilan ederek tüm Filistinlilere “Kudüs’e destek” için toplanma çağrısında bulunmuştu. Birçok ülkede de ABD elçilikleri ve konsoloslukları önünde gösteri yapılması bekleniyor.
kudus-1

DERNEKLER DE KATILACAK


İHH İnsani Yardım Vakfı, insani yardım dernekleri ile Memur-Sen üyelerinin, ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma yolunda attığı adımlara karşı ülke genelinde cuma namazı sonrası "Kudüs Cuma'sı" adıyla eylemler düzenleyeceği belirtildi.

Eyüp Sultan Camii önünde 'Kudüs' protestosu


Eyüpsultan'daki sivil toplum kuruluşları Eyüp Sultan Camii'nde buluştu. Sabah namazının ardından cami önünde toplanan eylemciler 'Kudüs Müslümanların onurudur' yazılı dövizler taşıdı. Sık sık tekbir getiren grup adına yapılan açıklamada, "Ümmet olarak uyanmanın ve dirilmenin vakti gelmiş ve geçmektedir. Kudus ve Filistin'in işgali sadece Filistinllilerin değil, tüm insanların sorunudur. Bu mübarek toprakların tüm dünya Müslümanlarının öncelikli görevidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın mukaddesatı Müslümanların kırmızı çizgisidir. Biz diyoruz ki, ümmet olarak mezhep, milliyet, aşiret ne varsa kenara bırakıp Kudüs ortak paydasında buluşup Kudüs'e sahip çıkalım" denildi.

kudus-2

kudus-3

kudus-4