Genel Kurul'da Anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerinde konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, şöyle dedi:

[old_news_related_template title="Deniz Baykal'dan TBMM'de tarihi konuşma" desc="TBMM’de görüşülmeye başlanan Anayasa paketinde ilk sözü alan CHP eski lideri Deniz Baykal tarihi bir konuşma yaptı. Önce babasını anan Baykal, ‘’TBMM tarafından İstiklal Madalyası ile onurlandırılmış bir istiklal gazisinin oğlu olarak, babamın helalliğini kazanabilmek için konuşmak zorundayım'’ dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/basliksiz-1-100.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/deniz-baykaldan-tbmmde-tarihi-konusma-1612847/"]

“Bu kadar önemli, bu kadar tarihî bir görüşme yapılırken Meclis'te canlı yayın olmaması bizim açımızdan da çok ciddi bir problemdir. Sadece bizim için değil, bütün toplum için, 80 milyon yurttaştan kaçırılan, bugüne kadar hiçbir bilgi sahibi olamayan, tartışamayan, müdahil olamayan ve kendi geleceğini tümüyle altüst edecek, karanlığa doğru sürükleyecek bir değişiklik tartışması bilinçli bir şekilde izletilmiyor. Biz HDP olarak Cizre bodrumlarında su diye bağıran Mehmet Yavuzel’i unutmadık. Bunun için tabii ki hayır diyeceğiz. Biz Miray bebeğin keskin nişancılar tarafından vuranları koruyanları evet demeyiz. Tabii ki hayır diyeceğiz" ifadelerini kullandı.