Saldırı, Beykoz Anadolu Hisarı'ndaki Big Chef Restoran'da dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, restorana giden Mehmet Ali Büyüksarıalioğlu, arkadaşlarıyla yemek yedi. Daha sonra sigara içmek için restoranın açık bölümüne geçti. Bu sırada içeriye giren bir kişi peş peşe ateş etti. Büyüksarıalioğlu, açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Büyüksarıalioğlu ve cam kırıkları sebebiyle yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Silah seslerini duyan çevredeki polis ekipleri kısa sürede olay yerine geçti. Saldırgan, gözaltına alınırken, Ümraniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sarıalioğlu hayatını kaybetti.

İNTİKAM CİNAYETİ


Gözaltına alınan şüphelinin 2005 yılında İtalya'da öldürülen Hüseyin Saral'ın oğlu, Hüseyin Mert Saral olduğu belirlendi. Saral'ın cinayeti babasının intikamını almak için işlediği iddi edildi. Hüseyin Saral'ın eski eşi İlknur B.'nin kardeşi olan Mehmet Ali Büyüksarıalioğlu'nun,  bir dönem Şahinler Grubu olarak bilinen suç örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği için geçmişte gözaltına alındığı belirtildi. Mehmet Ali Büyüksarıalioğlu'nun İtalya'da öldürülen Hüseyin Saral cinayetiyle ilgili 2005 yılında, cinayete iştiraktan Sedat Şahin'le birlikte gözaltına alındığı, bu olaydan yargılandığı ve serbest kaldığı öğrenildi.

cinayet-ortaYILDÖNÜMÜNE 1 GÜN KALA


İddiaya göre, Hüseyin Mert Saral, babasının öldürülmesiyle sonuçlanan cinayet sebebiyle yıllarca Mehmet Ali Büyüksarıalioğlu'nu suçladı. Babasının yerini, Şahinler Grubu'na Büyüksarıalioğlu'nun söylediğini değerlendiren Hüseyin Mert Sarıalioğlu, İtalya'daki cinayetin 12'nci yıldönümünden 1 gün önce saldırı düzenledi. Cinayet sebebiyle gözaltına alınan Hüseyin Mert Sarıalioğlu Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

KANLI HESAPLAŞMAYI POLİS ÖNLEDİ


İtalya'nın başkenti Roma'da 31 Ocak 2005'te düzenlenen saldırıda Sarallar Grubunun önemli isimlerinden Hüseyin Saral çapraz ateşe tutulmuştu. Daha önce Şahin'ler Grubu ile husumeti bulunan Hüseyin Saral o olayda yaşamını kaybetti. Hüseyin Saral'ın cenazesi başından intikam yemini eden Sarallar Grubu ile Şahinler arasında bu olay sonrasında 12 yıldır devam eden husumet bulunduğu biliniyor. Nişantaşı'nda 2015 yılında, Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin'in öldürülmesiyle,  husumet alevlenmiş, Şahinler Grubu,  bu cinayete karşı, 3 kişiyi öldürmüştü. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü,  iki grup arasında kanlı bir çatışma yaşanacağını belirlemiş ve geçtiğimiz ay operasyon düzenlemişti. Her iki gruptan 50'ye yakın şüpheli yakalanmıştı. Çok sayıda silah ele geçirilmişti.

[old_news_related_template title="Demet Akalın, silahlı saldırı sonrası aile pozu verdi" desc="Demet Akalın, lüks bir lokantada tanık olduğu silahlı saldırı sonrası paylaşımda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/06/demet-akalin-sli-y.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/demet-akalin-silahli-saldiri-sonrasi-aile-pozu-verdi/"]