TBMM'de bir açıklama yapan Doğan, “İstanbul'un tüm özellikleri bünyesinde barındıran çok özel bir şehir ancak ne yazık ki son yıllarda korkunç, vahşi bir rant kavgasına kurban edilmiş durumda. Bunun en somut örneğini de Beyoğlu’nda ve özelde de İstiklal Caddesi’nde görüyoruz” diye konuştu ve şunları söyledi:


''ETKİNLİKLERLE ÜNLÜYDÜ''


''Beyoğlu 27 konsolosluk, kültür merkezleri, yabancı kolejler, azınlık okulları, tiyatrolar, opera salonları gibi, karakteristik özelliğini veren pek çok etkinlikle ünlü bir semtti. Büyük kitapevlerine, tiyatrolara ev sahipliği yapmıştı ancak ne yazık ki kasıtlı ve bilinçli olarak Beyoğlu tüm bu özelliklerinden arındırılmak isteniyor. Yakın geçmişin bu yaşam merkezi ne yazık ki ucuz alışveriş merkezine dönüştürülmek isteniyor. Bu kasıtlı değişim 2004 yılında başladı. Ruhsat işi kaymakamlıklardan alınıp belediyelere verilince iş yeri sayısı katlanarak arttı. 2005'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi caddedeki ağaçları söküp yerine Çin graniti döşedi. Sonra onları da söküp bu sefer Türk taşı döşemeye karar verdi. Kamu kaynakları böyle hoyratça harcanırken, caddeye gelen ziyaretçilerin sayısı ciddi anlamda düştü.



YASAKLAR ETKİLEDİ


2005 yılında eğlence vergileri yüzde binleri geçecek şekilde artırıldı, alkollü içki üreten markaların kültürel etkinliklere sponsor olması yasaklandı, üzerine bir de sigara yasağı getirildi. Mekânların dışarıya masa koyması engellendi. Bir de, İstiklal Caddesi’nin ortasına hançer gibi saplanan AVM dikildi. Sakil, rüküş ve bayağı bir semt hâline getirildi. Emek, Alkazar ve Sinepop gibi sinemalar tarihe karıştı. Atatürk Kültür Merkezi, Muammer Karaca Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları, Aziz Nesin Tiyatrosu kapandı. İnci Profiterol kapandı, Kelebek Korse taşınmak zorunda kaldı ve Beyoğlu’nda sanat öldü. İstiklal Caddesi şimdi Körfez ülkelerinden saç ektirmeye gelenlerin ucuz tişört aldıkları yer oldu. Taksim meydanına beton döküldü.

Atatürk Anıtı polis bariyerleriyle çevrildi. Postmodern, yağmacı, rantçı bir talan kültürü yarattınız. Adı özgürlükten geliyor diye İstiklal Caddesi’ni de tahrip ettiniz''