Antalya'nın Kaş ilçesinde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı orman yangını çıktı. Ev ve seraları tehdit eden yangını durdurmak için ekipler havadan ve karadan yoğun gayret sarf ediyor.

[old_news_related_template title="Bodrum ve İzmir'de ikinci orman yangınları" desc="İzmir’in Menderes ilçesindeki yangın devam ederken, Mordoğan'da da bozuk orman arazisinde yangın çıktı. Öte yandan Bodrum çöplüğünde başlayan yangın ormana sıçradı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/bbb.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/izmirde-ikinci-orman-yangini-1916193/"]

Yangın, 14.30 sıralarında Kaş'a 9 kilometre uzaklıkta olan Akörü Mahallesi'ne bağlı Kızılağaç mevkiindeki ormanlık alanda çıktı. Henüz belirlenemeyen sebepten dolayı çıkan yangın rüzgarın etkisiyle bir anda büyümeye başladı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda arazöz sevk edildi. Karadan bir bölüme kadar müdahalede bulunulan yangına havadan ise 1 uçak müdahalede bulunuyor.

[old_news_related_template title="Son dakika.... İzmir'de orman yangını... Hayatı felç etti" desc="İzmir'in Menderes ilçesine bağlı kırsal Deliömer Mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı. 50 hektarlık alanda etkili olduğu belirtilen yangını söndürmek için çalışmalar sürüyor. Onlarca zeytin ve meyve ağaçları yangın nedeniyle zarar görürken, söndürme çalışmaları gecenin geç saatlerine kadar süreceği belirtildi. Yangında şu ana kadar (saat 23:00 itibariyle) yaklaşık 200 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/izmir-yangin-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-izmirde-orman-yangini-hayati-felc-etti-1916087/"]

Yaklaşık 5 dönüme yakın bir alanda devam eden yangının çevredeki sera ve evleri tehdit ettiği, ekiplerin ise yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun gayret sarf ettiği öğrenildi.

[old_news_related_template title="Alanya’da orman yangını, evler tahliye edildi" desc="Antalya'nın Alanya İlçesi'nde sabah saatlerinde başlayan orman yangını, 10 hektarlık alanda etkili oldu. Yangına karadan ve havadan müdahale sürerken sıcak hava ve rüzgar, müdahaleyi güçleştirdi. Yangına müdahale eden 1 arazöz ve işçilerin alevlerin ortasında kaldığı ve telsiz bağlantısının kesildiği belirtildi, çevredeki 15 ev ise tahliye edildi. Gece saatlerinde kontrol altına altına alınan yangını söndürme çalışmalarında biri şoför, 4 itfaiye erinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/alanya-orman-yangini-iha3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-alanyada-orman-yangini-evler-tahliye-ediliyor-1915050/"]
RÜZGAR SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI ETKİLİYOR
Antalya'nın Kaş İlçesi yakınlarındaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle güçlükle sürdürülüyor.Kasaba Orman Bölge Şefliği sınırları içerisinde, Kaş merkeze 9 kilometre uzaklıktaki Akkörü Mahallesi'nde çıkan orman yangına, 3 söndürme helikopteri, 1 yangın söndürme uçağı, 25 arazöz, 4 dozer, 2 su tankeri ve 100'e yakın orman işçisi ile vatandaşlar müdahale ediyor. Ekipler, alevlerin yakınlardaki yerleşim yerleri ve seralara ulaşmaması için yoğun çaba gösteriyor. Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ve Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar da olay yerine giderek söndürme çalışmalarını takip etti. Kaş Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın sürekli yön değiştirmesinin söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini kaydetti.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Kaş’ın Akkörü Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 14.30 sıralarında çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Bölgeye sevk edilen 26 arazöz, 4 dozer ve çok sayıda orman işçileri alevlerin yerleşim yerleri ve seralara ulaşmaması için yoğun çaba harcıyor. Havanın kararmasıyla havadan söndürme çalışmalarına ara verilen yangında, karadan müdahale için ulaşılamayan önemli bölgelere yol açma çalışması da gerçekleştiriliyor.

Akşam saatlerinde yavaşlayan rüzgar, ekiplerin işini zora sokmuyor. Kısmen kontrol altına alınan yangın için itfaiye ve orman ekipleri bölgedeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Öte yandan yerleşim bölgelerine yakın olan ve vatandaşların evlerini boşalttığı yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralının olmadığı öğrenildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Ezine İlçesi Karagömlek Köyü yakınlarında tarım alanında başlayan yangın ormana da sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

manavgat

Bugün saat 12.30 sıralarında Ezine'ye bağlı Karagömlek Köyü yakınlarındaki bir tarladaki saman balyalarında başlayan yangın, kısa sürede çevreye yayıldı. Alevler rüzgarın da etkisiyle genişleyerek yakındaki ormana sıçradı. Alevlere 2 yangın söndürme helikopteri havadan,15 arazöz ile çok sayıda orman işçisi ile de karadan müdahale edildi.

canak

Karagömlek Köyü ile Bayramiç İlçesi'ne balı Alikabaklar Köyü arasında kalan ormanlık alanda devam eden yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

MİSVAK KÖYÜ BOŞALTILDI

Çanakkale'nin Ezine İlçesi Karagömlek Köyü yakınlarında tarım alanında başlayan yangın ormana da sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, rüzgarın da etkisiyle alevler Ayvacık İlçesine bağlı 100 haneli Misvak Köyü'ne doğru ilerlemeye başladı. Bunun üzerine yetkililer, Ayvacık İlçesi'ne bağlı Misvak Köyü'nü tedbir amaçlı boşalttı.

Misvak Köyü yakınlarında devam eden orman yangınına arazöz ve yangın ilk müdahale aracı ile müdahale eden orman işçileri, yangının yola sıçraması nedeniyle alevlerin arasında kalmaktan son anda kurtuldu. Orman işçilerinin, yolda bulunan diğer ekipleri de yangın bölgesinden uzaklaştırmaya çalışması kameralara yansıdı.

manavgat

MANAVGAT

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında yaklaşık 150 dönüm makilik alan zarar gördü.

Turistik Sorgun ve Side mahallelerinin kesiştiği bölgede, makilik alanda saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle buğday hasadı yapılan bir tarlaya da sıçrayan alevleri fark edenler, 177 Orman Yangını İhbar Hattı'nı arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler, yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına kısa sürede müdahale etti. Çevre sakinlerinin de destek verdiği çalışmalar sonunda yangın yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yaklaşık 150 dönüm makilik alanın zarar gördüğü yangının çıkış nedeni araştırılıyor.