Edda SÖNMEZ / Hande ZEYREK - sozcu.com.tr

Geçtiğimiz gün Antalya'da kaydedilen vahşetin görüntüleri toplumda büyük infial yarattı.

Otomobilini kasten yol kenarındaki köpeklerin üzerine sürüp, onlardan birini ezen Erhan Kozan bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından para cezasıyla serbest bırakıldı.

nesrin-citirik-880 Nesrin Çıtırık


Herkes tarafından tepki gösterilen bu karar hakkında sozcu.com.tr'ye konuşan HayKonfed Başkanı Nesrin Çıtırık şu açıklamaları yaptı;

"Avukatımız şuanda adliyede bu şahısla alakalı suç duyurusunda bulunuyor. Bu şahısın sadece hayvanlar için değil insanlara potansiyel tehlike olması açısından aile mahkemesince müşahede altına alınması, akıl hastanesinde kişilik testlerine tabii tutulması talebimiz. Ve bu kişinin toplumda infial yaratacak fiillere sebep olacağından dolayı Türk Ceza kanununa göre yargılanmasını talep edeceğiz. Ayrıca, Aile ve Sosyal Planlamalar Bakanına Fatma Betül Sayan Kaya direk şahsen baş vurup bakanlığında bu şahısın müşahede ve kontrol altına alınması talep edeceğiz.

Bu tür kişiler genellikle aile fertlerine de zarar veren kişiler oluyor. O yüzden Aile ve Sosyal Planlamalar Bakanından bu şahısın ailesiyle de ilgili sosyal çalışma yapılmasını istiyoruz. "