İslam dünyasında çok özel bir yere sahip olan Kadir Gecesi bu gece yani 21 Haziran Çarşamba'yı 22 Haziran Perşembe'ye bağlayan gece idrak edilecek. Kadir Gecesine özel hazırladığımız Kadir Gecesi mesajları ile uzaktaki aile ve akrabaLarınızın bu özel gecesini kutlayabilirsiniz. Peki Kadir Gecesini nasıl ihya etmeliyiz?

BURSA KADİR GECESİ İFTAR SAATİ

Bursa'da Kadir Gecesi iftar saati 20:44



İslam aleminin “11 ayın sultanı” diye tabir ettiği ramazan ayı geldi. En hayırlı ay sayılan ramazanın ilk günü 26 Mayıs’ı 27 Mayıs’a bağlayan gece idrak edilecek. Vatandaşlar 29 gün boyunca sahura kalkıp niyet edip iftar vakti ise oruçlarını açacaklar. Bursa’daki vatandaşlarımız gün gün iftar ve sahur vakitlerini merak ediyorlar.

 

KADİR GECESİ MESAJLARI

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak Kadir Geceniz mübarek, dualarınız kabul olsun.

Gel ey Muhammed bahardir, dualar ardinda sakli, aminlerimiz vardir Hacdan döner gibi, Beraat'tan iner gibi gel gel Bekliyoruz yillardir Kadir Geceniz mübarek olsun!

Yagmur yüklü bulutlar gibi gelen, etegindeki hayir cevherlerini basimiza bosaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapilmaniz dilegiyle Nice kandiller.

Kalpler vardir ,sevgiyi yasatmak için,Insanlar vardir, dostlugu paylasmak için,Mubarek günler vardir, Beraberce kutlamak için Kandiliniz Mübarek Olsun.

Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği dostlukların hiç bitmediği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de sevgi dolu nice kandillere.
İlahi Esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle, Kandilinizi Kutlarım.

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandillere...

Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

Gün vardir, bin yildan uzun gelir bize, bir yil vardir bir günden kisa gelir bize Bire bin yazilan bu gecede dua edelim Rabbimiz'e Hayirli kandiller!
Kadir Gecesi'ni Nasıl İhya Etmeliyiz?

Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur'an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demiştir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313).