İstanbul 35. Ağır Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararında “Dosya üzerinden mevcut bilgi, belge ve deliller ışığında yapılan gözden geçirme sonucunda Mustafa Yaman'ın Bylock listesinden adının listeden çıkartıldığı, dosyada yüklenen suça ilişkin başkaca bir iddia ve delil bulunmadığı görülmekle sanığın tahliyesine karar verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

CELSE ARASINDA KARAR VERİLDİ


Kararda şöyle denildi: “Hakim veya mahkeme tutukevinde bulunan sanığın tutukluluk halinin devamının gerekip gerekmeyeceğine her oturumda veya koşullar gerektiğinde oturumlar arasında ya da re’sen karar verir" şeklindeki madde nazara alınarak dosya üzerinden mevcut bilgi, belge ve deliller ışığında yapılan gözden geçirme sonucunda Mustafa Yaman'ın Bylock listesinden adının listeden çıkartıldığı, dosyada yüklenen suça ilişkin başkaca bir iddia ve delil bulunmadığı görülmekle sanığın tahliyesine karar verilmiştir.”

MOR BEYİN TARTIŞMALARINI BAŞLATMIŞTI


Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yaman, geçtiğimiz Temmuz ayında FETÖ suçlamasıyla tutuklanmıştı. Milli Görüş camiasında şok etkisi yaratan bu tutuklama FETÖ tuzağının ismi olarak kayıtlara geçen 'Mor Beyin' tartışmalarının da fitilini ateşlemişti.

[old_news_related_template title="Mor Beyin'de ilk tahliye için AKP'li vekilin ismi telaffuz edildi" desc="Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, iradeleri dışında ByLock IP'lerine yönlendirilmiş oldukları tespit edilen ve aralarında AKP Yalova eski Milletvekili Şükrü Önder'in de bulunduğu 36 GSM numarasını kullanan kişi hakkında yeni oluşan duruma göre değerlendirmeler yapıldığını bildirdi. FETÖ'den tutuklanan ve 6 yıl hapis cezasına çarptırılan eski AKP Yalova Milletvekili Şükrü Önder'in bu değerlendirme sonunda serbest bırakılabileceği ifade edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/sukru-onder-iha-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-mor-beyinde-ilk-tahliye-icin-akpli-vekilin-ismi-2150582/"]