Cam filmi bir sene aradan sonra tekrar yasaklanınca zor durumda kalan vatnadaşlar Change.org'da imza kampanyası başlattı. "Araçlarda cam filmi bir lüks değil, ihtiyaçtır. " sloganıyla başlatılan imza kampanyası ikinci gününde 17.500 destekçiye ulaşırken 3. günde, haberin yapıldığı an itibariyle 77.441 imza sayısına ulaştı. İlgili kampanyaya destek vermek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

CHANGE.ORG'DA CAM FİLMİ YASAĞINA KARŞI İMZA KAMPANYASI

İMZALAR TOBFED VE BAKANLIĞA

Hedeflenen imzaya ulaşıldığında imzalar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TOBFED'e teslim edilecek. İmza kampanyasını düzenleyenler imza isterken şu metini kullandı;

"Araçlarda cam filmi bir lüks değil, ihtiyaçtır. Cam filminin bir 'modifiye' malzemesi olarak görülmesi tamamen yanlış algıdan ibarettir. Belirli standartlarda kullanılmasına izin verilmelidir.
Cam filmi kaza anında cam parçalarının savrulmasını önler, yazın güneşin zararlı ışınlarından korur, sıcak havalarda klima kullanımını en aza indirerek yakıt tasarrufu sağlar ve araç camının kırılması ile yapılan hırsızlık olaylarını engeller. Ayrıca gece araç kullanımının ve sürüş güvenliğinin en iyi seviyede olmasını sağlar.
Bu kadar fayda sağlayan bir ürünün, abartı egzoz ile aynı kategoriye konularak yasaklanması doğru değildir."

İmza veren bir vatandaş Change.org'da şu yorumu bıraktı, "2 aylık bebeğim var. Yolda giderken emzirme ihtiyacı duyuluyor. Zevk değil mecburi."

[old_news_related_template title="Cam filmi cezası ne kadar? Esnaf da vatandaş da şaşkın! Cam film yasak mı?" desc="Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle araçlarda cam filmi ve renkli cama yeniden yasak geldi. Cam filminin tekrar yasaklandığından haberi olmayan bazı vatandaşlar öğrendiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi. Peki cam filmi cezası ne kadar? Aracınızdaki cam filmini çıkarmak için ne kadar ödeyeceksiniz? Sozcu.com.tr olarak bu soruların cevabını aradık. İşte detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/8-11.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/esnaf-da-vatandas-da-saskin-2059965/"]