Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında AKP Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, CHP'nin delege seçimlerini gündeme getirmişti. Gökhan da bunun bir siyasi partinin iç meselesi olduğunu, konunun tartışılacağı platfarmun belediye meclisi olmadığını belirtmişti. Bu sırada arka sıralardaki bir AKP'li meclis üyesinin de müdahil olması üzerine mikrofonu kapattırmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün yaptığı açıklamada Başkan Gökhan için “18 Mart törenlerinde konuşturmayın” talimatını verdiğini açıkladı.

"BENİM AÇIMDAN BU TALİMAT BİR ANLAM İFADE ETMİYOR"


Cumhuriyet gazetesine konuşan Başkan Gökhan, Erdoğan'ın bu talimatını değerlendirdi. Ülgür Gökhan, Cumhurbaşkanı'nın “ayrı” ve “ayrıştırıcı” bir anlayışta olduğunu savunarak “Bir belediye meclisi toplantısında bir siyasi partinin içini konuşturmamak suçsa, 'konuşturmayacağım' diyeceğine soruşturma açtırsın. Bir cumhurbaşkanının talimatıyla tören adapları değişmez. Ama katılmasın diyorsa katılmayız da. Zaten onlar kendi törenlerini yapıyorlar. Orada Çanakkale halkı da yok. Biz akşam Çanakkale halkıyla birlikte fener alayımızı yapıyoruz. Fener alayından da beni men edecek hali yok herhalde. Bu talimat, benim açımdan bir anlam ifade etmiyor” diye konuştu.

"ASLINDA BANA TEŞEKKÜR ETMESİ LAZIM"


Belediye meclisinde yaşanan olayın ardından AKP'lilerin farklı bir algı yaratmaya çalıştığını belirten Gökhan, “Aslında belediye meclisinin adabını koruduğum için bana teşekkür etmesi lazım. Olayın ardından kötü bir algı yarattılar. Benim orada 'konuşma otur' dediğim kişi arka sıralardaki bir AKP'li. Başkanvekiline söylemediğim açık. Bunlar görüntülerde görülüyor. Ama buradan da o algıya devam ediyor herhalde. Törene katılmamı istemiyorsa teşekkür ederim. Cumhurbaşkanı olmasa başka türlü konuşacağım. Ama o zırhın arkasındayken bir şey yapamıyoruz. Sadece AKP genel başkanı olsa, farklı şeyler söylemek mümkün. Sonuçta ben Çanakkale halkının ne dediğine bakarım. Benim temsil ettiğim halk ne diyor ona bakarım” dedi.

muharremÇanakkale Yorum Gazetesi'ne konuşan CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Erkek ise 18 Mart'a hem Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve kendilerinin halkla buluşmasını kimsenin engelleyemeceğini belirtti. Muharrem Erkek şu ifadeleri kullandı: “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; ekonomi dibe vurmuşken, dış politika iflas etmişken, adalet ve eğitim çökmüşken, toplumsal barışımız ve huzurumuz ciddi tehdit altındayken, demokrasi ve insan hakları OHAL rejiminde askıya alınmışken Çanakkale Belediyesi Meclis toplantısında yaşananları, çarpıtarak gündemine alması siyasi çöküşün açık bir göstergesidir. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde, Çanakkale’de, Çanakkale halkının seçtiği belediye başkanının konuşmasını engellemeye teşebbüs etmek bir aczin ifadesidir. Bir şehrin yaşayanlarının güvenip, takdir edip kendisini 15 yıldır temsil etme görevi verdiği kişiye yapılan hakaret bütün Çanakkale halkının iradesine yapılmıştır. Kimse unutmasın ki 18 Mart’ta belediye başkanımızın ve bizlerin halkla buluşmasını ve konuşmasını engellemeye hiçbir güç yetmeyecektir. AK Parti Genel Başkanına en güzel yanıtı, 18 Mart akşamı düzenleyeceğimiz fener alayında ve ilk seçimde Çanakkale halkı verecektir.”

“BU ÜLKE KİMSENİN ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR”


Türkiye’yi her alanda dibe vurduranlara en güzel yanıtın demokrasiyle verileceğini vurgulayan Muharrem Erkek, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Son olarak, bu ülke kimsenin çiftliği değildir. Görev ve sorumluluğu içinde olmayan konularda verdiği talimatlarla demokrasi ve hukuku zedeleyenler, tek adam rejimini topluma dayatmayı asla başaramayacaklardır. Ülkemizi her alanda dibe vurduranlara en güzel yanıt, korktukları ve rafa kaldırmak istedikleri demokrasiyle verilecektir.”

[old_news_related_template title="Erdoğan canlı yayında açıkladı! Çanakkale belediye başkanı konuşturulmayacak" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, AKP'li Belediye Meclis üyesi Tülay Ömercioğlu'nu konuşturmadığı iddia edilen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a sert tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/erdogan-1-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/erdogandan-onemli-aciklamalar-29-2047468/"]