CHP'den bir grup milletvekili bugün Ankara'daki Filistin Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek, Filistin halkının ibadet etme hakkını elinden alan İsrail'e karşı, Filistin'in yanında olduklarını ifade ettiler.

CHP Grup Başkanvekili Engil Altay başkanlığındaki heyette milletvekilleri Ömer Süha Aldan, Mehmet Göker, Mehmet Gökdağ, Gaye Usluer, Fatma Kaplan Hürriyet, Necati Yılmaz, Murat Emir, Serkan Topal ve Mehmet Bekaroğlu yer aldı. Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa tarafından karşılanan CHP heyetine, Büyükelçi günün anlamına bianen bir de plaket takdim etti.

ALTAY: "KİMSENİN İBADET HAKKI KISITLANAMAZ"


Altay, Filistin Büyükelçisi'ne CHP olarak Mescid-i Aksa'da yaşananlar konusunda "Filistin halkının yanında olduklarını" söyledi. Kimsenin ibadet hakkının kısıtlanamayacağına vurgu yapan Altay, "Filistin halkının ibadetinin engelleyecek İsrail'in tutumuna karşı yanınınızdayız, haklı mücadelenizi destekliyoruz" mesajı verdi.

Görüşmede, Mescid-i Aksa'da yaşananların protesto edilmesi için İstanbul'da Nove Şalom sinagoguna yapılan saldırı da ele alındı. Altay, "bir ibadethanede yaşanan kısıtlamalar için, bir başka ibadethaneye saldırı kabul edilemez. Her din ve toplum için kutsal mekanlara saygı gösterilmelidir" mesajı verdi. Altay, konu "dinlerarası bir çatışmaya dönüşmeden, barışçı bir yolla çözüm bulunması" dileklerini de iletti.