CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Balıkesir ve ilçelerini kapsayan gezisine Bandırma'dan başlamış Kılıçdaroğlu'nu taşıyan özel uçak Bandırma 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı pistine inmişti.
Gazetecilerin alınmadığı karşılamayla ilgili fotoğraflar, Bandırma Belediye Başkanı CHP’li Dursun Mirza'nın Facebook sayfasında paylaşılmıştı. Fotoğraflarda, Kılıçdaroğlu'nu hava üssünde, Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer, CHP Milletvekilleri Namık Havutça,  Mehmet Tüm ve Ahmet Akın ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza karşılaması, Kılıçdaroğlu'nun tören kıtasını selamlaması ve komutanla görüşmesi de yer alıyordu.

Söz konusu karşılamaya hükümete yakın kalemler tepki gösterdi. Konuyla ilgili twitter hesabından açıklamalarda bulunan Star gazetesi yazarı Cem Küçük, karşılama törenini "darbeye hazırlık" olarak yorumladı.
Küçük "Cuntalar resmen 16 Nisan öncesi mesaj veriyor. Bu akşam gerekirse bu millet meydanlara yine iner. Teyakkuz zamanı. Birileri ihtilal çarkını döndürmeye başladı. Bu millet meydanlara iner ve sizin çarkınızı çökertir... Vatansever polislerimiz ve savcılarımız teyakkuza geçin. Hükümete meydan okuyan, CHP'ye selam duran askerler olamaz" dedi.

CHP'DEN YANDAŞ KALEME SUÇ DUYURUSU


CHP ise Küçük'ün bu paylaşımları üzerine harekete geçti. Anamuhalefet partisi, Star yazarı Cem Küçük hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçundan" Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

[custom_content title="GENELKURMAY DA İNCELEME BAŞLATTI" desc="Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda askeri törenle karşılanmasının incelendiğini açıkladı. Konuyla ilgili askeri kaynaklarından edinilen bilgiye göre incelemenin nedeni ise 'protokol ihlali'"]

[old_news_related_template title="Son dakika haberi TSK: Kılıçdaroğlu ziyareti inceleniyor" desc="Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda askeri törenle karşılanmasının incelendiğini açıkladı. Konuyla ilgili askeri kaynaklarından edinilen bilgiye göre incelemenin nedeni ise 'protokol ihlali'" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/karsilama-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-tskdan-kilicdaroglu-karsilamasina-inceleme-1792236/"]