CHP'li Mustafa Balbay, İstanbul Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin kundaklanmasını Meclis gündemine taşıdı. Müjdat Gezen'i kundaklama olayından sonra yaptığı açıklamadan dolayı kutlayan CHP'li Balbay, şunları söyledi:

"İstanbul'da Müjdat Gezen Sanat Merkezi kundaklandı, ateşe verildi. Bir ülkede eğer sanat merkezleri kundaklanmaya başlamışsa o ülke karanlığa gömülmüş demektir. Türkiye'nin geleceği Müjdat Gezen 'in ve onun gibi sanata inanan, aydınlığa inanan insanların elindedir. Eğer bir ülkede mizaha saldırı başlamışsa o ülkede yönetim çok gülünç duruma düşmüş demektir, ülkeyi yönetemez hâle gelmiş, mizaha karşı aciz duruma düşmüş demektir. Bugün Müjdat Gezen'e yapılan saldırı akıllarda geçmişteki benzer saldırı dönemlerini çağrıştırmıştır. Ancak ülkeyi yönetenlerin bundan rahatsız olmaması en az saldırı kadar ürkütücüdür. Müjdat Gezen'i bir kez daha sözlerinden dolayı selamlıyorum ve kutluyorum"

DHA

 

[old_news_related_template title="Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne çirkin saldırı" desc="İstanbul Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne gelen kimliği belirsiz bir şahıs, elindeki benzin bidonu ile binayı ateşe verdikten sonra kayıplara karıştı. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polisin çalışması sürüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/m-gezen-dha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-mujdat-gezen-sanat-merkezinde-kundaklama-1688876/"]