TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu AKP Isparta Milletvekili Bilgiç başkanlığında toplandı. Bazı Vergi Kanunları İle Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın maddelerini görüşmek üzere düzenlenen toplantı, CHP İzmir Milletvekili Çam ile Komisyon Başkanı Bilgiç arasındaki 10 Ekim atışması ile başladı.

Toplantının açılışında Gar Katliamı üzerinde konuşmak üzere söz alan CHP’li Çam, kendisinin de 10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde bulunduğunu anımsatarak, “Tesadüfen yaşıyorum, çünkü 15 metre ileride 2 patlama gerçekleşti. 102’ye yakın kardeşimiz hayatını kaybetti. Ankara Emniyeti’nin almış olduğu olağanüstü tedbirler sonucunda kullanmış olduğu aşırı güç nedeniyle aileler ve yakınları gar meydanına gelip, eşlerini evlatlarını kaybettikleri o alana gelip, birer karanfil bırakamadılar” dedi.

“KONUŞMAYACAK MISINIZ BUNLARI?”

CHP’li Çam’ın konuşmasına müdahale eden Komisyon Başkanı Bilgiç, “Aşağıda bir basın açıklaması yapabilirdiniz. Buna imkanınız var. Bu komisyonumuzun gündeminin dışında” dedi. Bilgiç’in uyarısının doğru olmadığını belirten Çam, “Bu IŞİD’in ekmeğine yağ sürer. Siz bunları telin etmeyecek misiniz, konuşmayacak mısınız bunları?” ifadelerini kulandı. Ankara Katliamı tartışmasının ardından komisyon toplantısında gündeme geçildi. (ANKA)