CHP İstanbul Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekci, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Yayınlanan son 695 ve 696 sayılı OHAL Kanun Hükmünde Kararnamelerine değinen Yedekci, Hükumete ağır eleştirilerde bulundu.

[old_news_related_template title="CHP'li Tezcan'dan sert KHK eleştirisi: Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz" desc="CHP sözcüsü Bülent Tezcan dün yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) değerlendirdi. Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan olağanüstü MYK toplantısını sonrasında konuşan Tezcan, CHP'nin kabul edilen KHK ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını açıkladı. Tezcan '17 aydır Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıda en önemli vebal sahibi Anayasa Mahkemesi'dir. Bu KHK'yı Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Daha önce götürdüğümüzü reddetmiş olmasına rağmen bir kere daha onlara günahlarını affettirme fırsatı vereceğiz' dedi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/1-286.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/tezcan-ohal-khklari-ile-meclisi-fiilen-ortadan-kaldiriyor-2146285/"]
OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnameleri bir siyasi zorbalık tutumu olarak değerlendiren Yedekci, "Mevcut iktidar, darbe girişimi sonrasında OHAL ve KHK perdelerinin arkasından ülkemiz hakkında hayati kararları alarak parlamenter sistemi devre dışı bırakan bir yol izlemektedir. Milletin vekillerinin imzası olmayan kararlar ile ülkemizin yönetilmesi memleketimiz için çizilmiş vahim bir tablodur" ifadelerini kullandı.twt-2"UCU AÇIK TERİMLER"

Son KHK'ların endişe yarattığını ifade eden Yedekci, "Mevcut iktidara karşı yükselecek her sese karşı ölümcül bir bakış açısına sahip olan son KHK’da yayınlanan maddeler bir iç savaş hazırlığı mı var endişesi yaratmaktadır. Eli kana bulaşmış, bir insanın yaşam hakkını elinden alan her birey yargılanmalıdır. Ucu açık terimler ile bir hayatı sonlandırmanın cezasının yoruma bırakılması bir insanlık suçudur" dedi.

[old_news_related_template title="Devlet Bahçeli'den son dakika KHK açıklaması" desc="Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından dün yayımlanan KHK'larla ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 'Dün yayımlanan 696 Sayılı KHK’nin 121. Maddesi siyasi ve ideolojik provokatörler tarafından büyük ve tehlikeli bir tartışmanın odağına yerleştirilmiştir. Hep aynı simalar, hep aynı nakaratlar, hep aynı itham ve iftiralar yine sahne almıştır. Alayına yazık, hepsine yazıklar olsun!' ifadelerini kullandı. Öte yandan Bahçeli, Abdullah Gül'ü de KHK ile yorumundan dolayı da eleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/basliksiz-1-166.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-devlet-bahceliden-khk-aciklamasi-2146685/"]

twt-1

HİTLER BENZETMESİ

KHK'ların yeni terör eylemlerine neden olabileceği uyarısında da bulunan Yedekci, "Terörle mücadele etmek adı altında yeni terör eylemlerine yol açarak vahşete neden olabilecek bu karar ancak toplumu barıştan ve huzurdan uzaklaştırarak bölünmeye ve nefrete yöneltir. OHAL süreci ve KHK’lar ülkemizde Hitler’in nefesini hissettirmektedir" ifadelerini kullandı.