Olay, bugün saat 18.30 sıralarında Yenibağlar Mahallesi Haller Gençlik Merkezi'nin karşısındaki Hat Boyu'ndaki bir kafenin önünden meydana geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, buradaki masa ve sandalyelerin kaldırılmasını isteyince işletmecilerle tartışma çıktı.

Bu sırada Mahfuz Banlı adlı saldırgan Yılmaz Büyükerşen'e önce yumrukla saldırdı, ardından silah çekti. Korumalar hemen müdahale edince saldırgan kaçtı.

 

Başkan Büyükerşen, korumaları güvenlik önlemi olarak Başkan Büyükerşen'i, hemen olay yerinin karşısında bulunan Haller Gençlik Merkezi'ne götürdü.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kaçan saldırganın kimliğinin saptanması ve yakalanması için çalışma başlatılırken, polis çevredeki güvenlik kamerası ve MOBESE görüntülerini incelemeye aldı.

SALDIRGANIN KİM OLDUĞU BELLİ OLDU

Yılmaz Büyükerşen'e saldıran Mahfuz Banlı adlı kişi olduğu öğrenildi. Kaçan saldırgan Mahfuz Banlı ve adamlarının yakalanması için çalışma başlatılırken, polis çevredeki güvenlik kamerası ve MOBESE görüntülerini incelemeye aldı.

İŞTE SALDIRININ PERDE ARKASI

Sözcü hem saldırının perde arkasına hem de saldırganla ilgili bilgilere ulaştı. İşte o çarpıcı bilgiler:

Bundan bir süre önce TCDD, Eskişehir’deki eski bir tren hattını kentin altına indirme kararı alıyor. Bu kapsamda söz konusu kent alanı raylardan arındırılıyor, tren hattı yer altına indiriliyor ve o bölge bir yaya bölgesi haline getiriliyor. TCDD Yönetimi bu alanı vatandaşın kullanımına açmak üzere karar alıyor ve alanda 5 adet yeme içme alanı kurulması için ihaleye çıkıyor.

İhaleyi Diyarbakır doğumlu, eski Terörle Mücadele polisi Mahfuz Banlı isimli bir kişi kazanıyor ve söz konusu alana kafeler açıyor. Banlı'nın  söz konusu ihaleyi 30 bin liraya aldığı ancak yaptırdığı büfeleri 50 bin liraya da sattığı öne sürülüyor.

[old_news_related_template title="Yılmaz Büyükerşen hep böyle derdi! Bugün de gerçek oldu" desc="Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e 'Neden korumanız yok' diye sorulurdu..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/flas-1.gif" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/yilmaz-buyukersen-hep-boyle-derdi-bugun-de-oldu-1952245/"]

Ancak kafelerin açılmasıyla birlikte kent halkının şikayeti de başlıyor. Mahfuz Banlı’nın ihale şartlarına uymadığı ve şartnamede kabul edilen masa ve sandalye sayısının en az iki katı alan işgal ettiği anlatılıyor.

“Yolda yürüyemez hale geldik” şikayetleriyle Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesine başvurular artınca, zabıta ihale şartnamesine uygun olarak fazla masa ve sandalyeleri kaldırtıyor.

Bu arada ihaleyi alan Mahfuz Banlı’nın bundan birkaç gün önce kafelerin işletmesini başka bir ismin üzerine aktardığı da gelen bilgiler arasında.

SALDIRI BU BÖLGEDE OLDU


Saldırganın, söz konusu büfeler bölgesini teftiş ederken Yılmaz Büyükerşen'e , "Başkan gel bir çay ısmarlayalım" dediği Başkan Büyükerşen'in "ruhsatsız ve izinsiz yapılan yerlerde çay içmem" karşılığını verdiği ve bu sırada saldırıya uğradığı öğrenildi.

Belediye yetkilileri Büyükerşen’in sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak belli tetkiklerin yapılacağını aktarıyor.

"TASARLAYARAK ADAM ÖLDÜRMEKTEN" YARGILANMIŞ!

Mahfuz Banlı'nın 1992 yılında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nden emekli olduktan sonra otopark, kahvehane işletmeciliği yaparken ismi bazı cinayet, yaralama ve azmettirme suçlarına da karışmış.

Eskişehir’de 14 Mart 2007'de düzenlenen operasyonda Terörle Mücedele Şubesi’nden emekli polis memuru Mahfuz Banlı’nın da bulunduğu 5 kişi "tasarlayarak kasten adam öldürmek, adam öldürmeye azmettirmek ve ölümle tehdit" suçlarından gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan Banlı'nın Konya Akşehir’de bir internet kafede Ersin Kaymak adlı kişinin öldürülmesi olayı ile Eskişehir’de yaralama ve ölümle tehdit olaylarına karışmak ve azmettirmek suçlarına karıştıkları öğrenildi.

Yargılanan emekli polis Mahfuz Banlı ve yanındaki 8 kişiye Özel yetkili Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Müebbet alan bazı kişilerin mahkemede "cinayeti para için değil, nam, şöhret olmak ve gayrimeşru işler yapan Mahfuz Banlı’ya kıyak olsun" diye işlediklerini de söyledi.

[old_news_related_template title="Büyükerşen'den saldırı açıklaması" desc="Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'e önündeki sandalye ve masaların kaldırılması talimatını verdiği kafenin önünde Mahfuz Banlı adlı kişinin yumrukla saldırdı ve silah çekti. Saldırının ardında Büyükerşen tarafından yapılan açıklamada, 'Bu tür tehditler ve saldırılar beni asla yıldıramaz' ifadeleri yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/sur-sondakika-113.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/yilmaz-buyukersenden-saldiri-aciklamasi-1952231/"]


4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e silahlı saldırı girişimi olayıyla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Kimlikleri açıklanmayan şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BÜYÜKERŞEN'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Büyükerşen tarafından yapılan yazılı açıklamada da "Olay sırasında eski sabıkalı Mahfuz Banlı isimli şahıs ve adamları Yılmaz Büyükerşen'e silahlı saldırı girişiminde bulunmuşlardır. Hemşehrilerimizin siper olması sonucu girişim başarılı olamamıştır" satırlarına yer verildi.

‘Kamuoyunun dikkatine başlıklı açıklamada şöyle denildi:

“29 Temmuz 2017 cumartesi günü saat 17.30 sıralarında TCDD’ye ait YHT yeraltı hattı üzerindeki alanda, işletmecilik yapan kişiler tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e silah çekilmiştir.
Büyükşehir belediye başkanı seçildiği ilk günden bu tarafa, Eskişehir’in çağdaş ve huzurlu bir kent olması için çalışan ve bu gerçek tüm ülke kamuoyu tarafından bilinen Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in uğradığı bu menfur saldırı kabul edilemez” ifadeleri yer aldı.

[old_news_related_template title="Yılmaz Büyükerşen'e saldıran Mahfuz Banlı kimdir?" desc="Mahfuz Banlı isimli şahıs Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yumruklu saldırıda bulundu. Daha önceden de adli kaydı bulunan Mahfuz Banlı kimdir?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/07/yilmaz-buyukersen-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/yilmaz-buyukersene-saldiran-mahfuz-banli-kimdir-1952291/"]

BÜYÜKERŞEN: BU TEHDİTLER VE SALDIRILAR BENİ YILDIRAMAZ

Açıklama şöyle devam etti: “Olay sırasında eski sabıkalı Mahfuz Banlı isimli şahıs ve adamları Yılmaz Büyükerşen’e silahlı saldırı girişiminde bulunmuşlardır.

Hemşehrilerimizin Başkan’a siper olması sonucu girişim başarılı olamamıştır.

Bir huzur kenti olarak bilinen Eskişehir’de sıklıkla yaptığı gibi, yanında koruması olmadan yaya olarak dolaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, seçildiği 1999 yılından bu yana ilk kez böyle bir saldırıya maruz kalmasının ardından yaptığı kısa açıklamada, “Bu tür tehditler ve saldırılar beni asla yıldıramaz. Şehrin menfaatleri her şeyin üzerindedir” dedi.

Büyükerşen’in sağlığıyla ilgili herhangi bir olumsuzluk yoktur, olayla ilgili yasal işlemler derhal başlatılmış olup, yetkili merciler konuyla ilgili bilgilendirilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

ESKİŞEHİR VALİLİĞİ: ŞÜPHELİLERİN ÜZERİNDEN KURUSIKI TABANCA ÇIKTI

Eskişehir Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e silahlı saldırı girişimiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Olay karıştığı değerlendirilen 2 kişinin üzerlerindeki kurusıkı tabancayla gözaltına alındığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 29 Temmuz 2017 günü saat 17:30 sıralarında, yanında basın danışmanı ile birlikte Tepebaşı İlçesi Hat Boyu'nda bulunan bir işyerini ziyareti esnasında işletme sahibi ile sözlü olarak tartıştığı, işletme sahibi tarafından silahla tehdit edildiği şeklinde; saat 18.00´de Valiliğimizin bilgilendirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı´na bilgi verilmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığımız Emniyet Müdürlüğü´ne olaya karışan kişilerin gözaltına alınması ve hemen adli tahkikata başlanılması talimatını vermiştir.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince olaya karıştığı değerlendirilen iki kişi, üzerlerinde bulunan kurusıkı bir tabanca ile saat 20:30 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmıştır."

CHP'LİLER BELEDİYE ÖNÜNDE BİR ARAYA GELECEK

CHP'liler de saldırı girişimi nedeniyle belediye önünde eylem yapacak. Yarın saat 11.00'de Büyükşehir Belediye binası önünde bir araya gelecek partililer, yapacakları eylemle saldırı girişimini kınayacak.

"DURUMU İYİ"


Eskişehir CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel ise Twitter'da Yılmaz Büyükerşen'in yanında olduğunu ve durumunun iyi olduğu mesajını paylaştı.



cemal

TEPKİLER ÇİĞ GİBİ GELDİ

Yılmaz Büyüreşen'e saldırı haberi duyulur duyulmaz birbiri ardına sert açıklamalar geldi.