(Turgut ERAT- Başak KAYA-Asuman ARANCA- Ömer ULUHAN-Zekeriya ALBAYRAK/SÖZCÜ)

DAKİKA DAKİKA TARİHİ ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Saat 16:20 Kılıçdaroğlu öncülüğündeki Adalet Yürüyüşüne katılanlar 22 kilometrelik ilk gün yürüyüşünü bitirdi. CHP lideri, geceyi geçireceği çadırın önüne geldiğinde de şu konuşmayı yaptı:

“Yürüyüşümüz sürerken bir tahliye haberi aldık. Umarım İstanbul’a varana kadar tüm gazeteci arkadaşlarımız tahliye edilir. Biz azimle yolumuza devam edeceğiz. Umarım yorulmamışsınızdır. Yürüyüşümüz bayram havası içinde geçiyor”

Saat: 16:00  CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun geceyi 'varış noktasında' kurulacak çadırda geçireceği açıklandı.

Saat 15:18 Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler oturarak verdikleri kısa molanın ardından yürüyüşe devam etti.

Saat 15:12 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşünün 17'nci kilometresinde mola verdi.

Kılıçdaroğlu yürüyüş sırasında böyle mola verdi. Kılıçdaroğlu yürüyüş sırasında böyle mola verdi.


Saat:14:45 Adalet yürüyüşünün  bugünkü bölümünün bitimine birkaç kilometre kaldı. Kortej Ankara-İstanbul yolunda ilerleyişini sürdürüyor.

Saat: 14:00 Kortejin coşkulu yürüyüşü devam ediyor.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ/ Zekeriya ALBAYRAK


Saat: 13:30 Kortej bugünkü etabın yarısını tamamladı. Adalet yürüyüşünde ilk 10 kilometre tamamlandı.

kk-orta FOTO:SÖZCÜ - Asuman ARANCA


Saat: 13:00 - CHP lideri Kılıçdaroğlu kortejin yaklaşık 50 metre önünde kaldı. CHP lideri grubun önünde tek başına yürüyüşünü sürdürüyor.

Saat:12:30 Kortejin başı Yenimahalle'ye geldi...

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ Zekeriya ALBAYRAK


Saat:12:00 Kortejin uzunluğu yüzlerce metre... Henüz Güvenpark'tan bir buçuk kilometre kadar uzaklaşılabildi. Maltepe Cezaevi'ne 467 kilometre kaldı... Korteje trafikteki araçlar da kornalarını çalarak destek veriyor. Binalardaki vatandaşlar da pencerelerden el sallayarak adalet yürüyüşüne destek veriyor.

Saat: 11:40 Kılıçdaroğlu’na vatandaşın ve basın mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle izdiham yaşadı. Kılıçdaroğlu ve kurmayları, Ankara Kızılay AVM’de kısa bir mola vermek zorunda kaldı.

Saat: 11:20 - Kortej sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Alanda onbinlerce insan var. Yürüyüşe ÖDP ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu da katılıyor.  Arapça, Almanca, İngilizce ve Fransızca ‘Adalet’ pankartlarının da taşındığı yürüyüşte, ‘Ya hep beraber ya hiç birimiz’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Kurtuluş yok tek başına’ sloganları atılıyor.

FOTO:İHA FOTO:İHA


Saat:11:10 Kılıçdaroğlu’nun aracı parka giriş yaptı. CHP lideri araçtan inişinde daha önce açıkladığı üzere; eline üzerinde ‘adalet’ yazan pankartı aldı.