Kaymakama yasağın bir an önce kaldırılması çağrısı yapan CHP’li Tüm, “Türkiye’nin adım adım parti devleti olmaya doğru sürüklendiğini her fırsatta dile getirdik. İçinde bulunduğumuz OHAL faşizmi de, ne yazık ki, parti devleti sevdalılarına ciddi bir imkan yarattı. Bugün bir kaymakamın, AKP ilçe başkanı gibi hareket ederek, partimizin düzenlediği etkinliği ve yemeği iptal etmesi, işte tam da bir parti devletinde yaşanabilecek türden bir olaydır. Kaymakamın ilçe başkanlığımızın yemeğini iptal etme gerekçesi olarak ‘güvenlik riski var’ demesi de apayrı bir skandal. Eğer sen bir kaymakam olarak Ana Muhalefet Partisi’nin yemeğinde bile güvenliği sağlayamıyorsan o zaman o koltukta ne diye oturuyorsun? Neyin güvenlik riski bu? Bizim parti olarak çalışmamız ve kaynaşmamız mı güvenlik için risk oluyor? Kaymakam, ‘güvenlik riskiyle’ değil, ‘AKP giderse koltuk da gider riski’yle hareket ediyor. Kaymakam toplumun değil, hükûmetin hassasiyetlerini gözetiyor. Biz Adalet Yürüyüşü’nde 460 kmlik yolu, bu anlayışa karşı da yaptık. Ne yaparlarsa yapsınlar, isterlerse arkalarına 20 Temmuz darbe hukukunu esas alsınlar, çalışmalarımıza asla engel olamayacaklar. Sırtını OHAL faşizmine dayayıp muhalefetin etkinliklerini engelleyen anlayış er geç son bulacak.” dedi.

TWİTTER'DAN BELGESİNİ PAYLAŞTI

CHP’li Tüm, sosyal medya hesabından da İlçe Kaymakamlığının CHP Marmara İlçe Başkanlığına yolladığı o yazıyı paylaşarak tepkisini sürdürdü.

Tüm şöyle dedi:

Bugün AKP'nin bir kaymakamı, Balıkesir'de OHAL'i gerekçe göstererek partimizin bir etkinliğini engelledi.

Kaymakam yazıda 'güvenlik riski var' diyor. Ana muhalefet partisinin etkinliğinde güvenliği sağlayamıyorsan niye o koltukta oturuyorsun?!

CHP etkinlik yapınca çalışınca güvenlik riski oluyormuş. Güvenlik riski değil, 'AKP giderse koltuk gider' riski var. Bu yaşadığımız AKP'nin parti devleti modelinin bir sonucudur.

Kaymakam da 'AKP ilçe başkanı' gibi hareket edip etkinliğe yasak koymuştur.

Ne yaparsanız yapın, isterseniz arkanıza OHAL darbe hukukunu da alın, çalışmamıza ve kaynaşmamıza engel olamayacaksınız.

İşte İlçe Kaymakamlığının CHP Marmara İlçe Başkanlığına yolladığı o yazı:

1