Aksaray- Adana Karayolu Karasu Kavşağı'ndaki refüjde bulunan drenaj kuyusundan ses geldiğini fark eden çevredekiler, kuyuya baktıklarından bir atın mahsur kaldığını fark etti. Bunun üzerine AFAD'a haber verildi. AFAD ekipleri yaklaşık 3 metre derinliğindeki atın kurtarılması için vinç çağırdı.

cukura-dusen-at-880

Kuyuya inen AFAD ekibi, ata halat bağlayıp kurtarmak istedi. Ancak kuyunun dar olması nedeniyle halat, atın karın bölgesinden bağlanamayınca boyun bölgesinden bağlandı. Kontrollü ve yavaş hareketlerle vinç yardımıyla at mahsur kaldığı kuyudan kurtarıldı. Ancak at, hem üşüdüğü hem de dar bir kuyuda beklediğinden hareket edemedi.

 

Bu sırada AFAD ekipleri, üşüyen atın üstüne battaniye örtüp, masaj yaptı. Kısa süre kendine gelen at, o bölgede oturduğu belirlenen sahibine teslim edildi. Sahibi ise atın 3 gündür kayıp olduğunu söylediği öğrenildi.

[old_news_related_template title="Montunu köpeğin üzerine örten işçiye takdir belgesi, altın ve yeni mont" desc="Giresun'da, montunu çıkararak sokakta üşüyen köpeğin üzerine örten ve görüntüleri güvenlik kameralarına yansıyan Giresun Belediyesi işçisi Bülent Kalpakçıoğlu'na ödül geldi. Giresun Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu, evli 2 çocuk babası 40 yaşındaki Bülent Kalpakçıoğlu'na takdir belgesi ve altınla ödüllendirdi. Başkan Aksu ayrıca Kalpakçıoğlu'na yeni bir mont hediye etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/ekran-alintisi-14.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/montunu-kopegin-uzerine-orten-isciye-takdir-belgesi-altin-ve-yeni-mont-1653106/"]