Son birkaç gündür e-Okul'dan sınav notlarını öğrenemeyen öğrenciler e-Okul'a giriş yapıp sınav notlarını öğrenmek için çaba harcıyorlar. e-Okul üzerinden sınav notu görememe sorunu devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-Okul üzerinden TEOG sınavı sonuçları açıklandı. TEOG'a giren ve liseye geçiş yapacak öğrenciler heyecanla TEOG sonuçlarını aratırken TEOG'dan beklediği puanın altında alan öğrenciler TEOG'a nasıl itiraz edilir sorusunu sormaya başladı.

E-OKUL'A NASIL GİRİLİR?

e-Okul ortaöğretime kadar olan tüm öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Özellikle karne zamanına yakın dönemlerde yoğunluk yaşanan e-Okul sisteminde son birkaç günde bir sürprizle karşılaşıldı, öğrenciler e-Okul üzerinden sınav notlarını öğrenemedi. e-Okul'da sınav notlarının ne zaman görülebileceğine dair bir ayrıntı olmasa da bugün açıklanan TEOG sonuçları e-Okul üzerinden kontrol edilebiliyor. e-Okul'a aşağıdaki link üzerinden giriş yaparak TEOG sonuçlarınızı kontrol edebilirsiniz.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

TEOG SONUÇLARI TWITTER'DAN DUYURULDU

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sonuçları resmi Twitter hesabı üzerinden attığı Tweet'lerle duyurdu. İlk Tweet'te saat 10'da açıklanacağı ilan edilen sonuçların ardından sonuçların açıklandığına dair Tweet geldi...





TEOG SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLECEK?

Sınav sonuçlarına itiraz için sistem üzerinden işlem yapılabilmektedir. Öğrencinin girdiği sınavda itiraz edebilme hakkına sahiptir. MEB bunun için bir takım şartlar istemektedir. Şartlar için “Tüm alanları doğru ve eksiksiz doldurmanız ve itiraz konunuzu doğru seçmeniz, işlemlerinizin daha hızlı sonuçlanmasına neden olacaktır. Ders isimlerini, kitapçık türünüzü ve soru itirazlarında soru numarasını mutlaka belirtiniz.” yazısı gözükecektir. Öğrenci itiraz için T.C. Kimlik Numarası, cüzdan seri no'su, güvenlik kodu ile giriş yapabilir, öğrenci sınav sonuçlarına itiraz edebilir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NEREDE?