AKP Genel Merkezinde yapılacak MKYK toplantısından 1.5 saat önce partisi genel merkezine gelen Erdoğan, 3. Olağanüstü Büyük Kongre’de genel başkan olduktan sonra ilk kez partili cumhurbaşkanı olarak partisinin MKYK’sına başkanlık yaptı. Başbakan Binali Yıldırım ise MKYK’ya ilk kez genel başkan vekili olarak katıldı.

AKP Genel Merkezinde yapılan toplantıda MYK üyelerinin bir kısmının değişmesi beklenirken, Erdoğan’ın A takımında bulunacak isimlerin toplantı sonrasında açıklanması bekleniyor. Toplantı sonrasında Erdoğan, MKYK üyeleri ile birlikte AKP Genel Merkezinde iftarda birlikte olacak.

mkykGenel Merkezi girişinde gazetecilerin toplantıya ve gündeme ilişkin sorularına cevap veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, “AK Parti için yeni bir dönem. Yeni dönemin partimiz, milletimiz, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Kurucu liderimiz ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar partimizin genel başkanlığına başlaması inşallah hem AK Parti için hem de milletimiz için yeni ufuklar açar, yeni, güzel gelişmelere ve çalışmalara vesile olur” dedi.

elitas

"CUMHURBAŞKANI EĞER UYGUN GÖRÜRSE..."


16 Nisan’da yapılan halk oylaması sonrasında partili cumhurbaşkanı sisteminin hayata geçtiğini belirten AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ise, “MKYK’da MYK seçimi gerçekleşecek. Yarın grup toplantısında uygun görürse Sayın Cumhurbaşkanımız AK Parti Genel Başkanı sıfatı ile konuşacak” şeklinde konuştu.

(İHA)